HomeHL-HealthΠολιομυελίτιδα: Ανιχνεύτηκε στα λύματα στη Βρετανία – Τι λένε οι ειδικοί

Πολιομυελίτιδα: Ανιχνεύτηκε στα λύματα στη Βρετανία – Τι λένε οι ειδικοί

Είχε εξαλειφθεί από το 2003

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία στη Βρετανία με τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας στα λύματα στο Λονδίνο. Η ασθένεια ήταν συχνή στο Ηνωμένο Βασίλειο Η ασθένεια ήταν συχνή στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1950, αλλά εξαλείφθηκε το 2003.

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναφέρει ότι πιθανότατα εισήχθη στο Λονδίνο από κάποιον που εμβολιάστηκε πρόσφατα στο εξωτερικό με μια ζωντανή μορφή του ιού.

Λέει ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός, αλλά οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

«Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα προστατευθεί από τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία, αλλά σε ορισμένες κοινότητες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα άτομα μπορεί να παραμείνουν σε κίνδυνο», δήλωσε η Δρ Vanessa Saliba, σύμβουλος επιδημιολόγος στο UKHSA.

Ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο πολιομυελίτιδας χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος του προγράμματος ρουτίνας για την παιδική ηλικία. Χορηγείται τρεις φορές πριν από την ηλικία του ενός έτους και στη συνέχεια ξανά στην ηλικία των τριών και 14 ετών.

Η απορρόφηση των τριών πρώτων δόσεων είναι περίπου 86% στο Λονδίνο, πολύ κάτω από τα επίπεδα-στόχους, με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπερνά το 90%.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση