HomeHL-GreeceΘεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους 4 Βρετανούς με τα 300 κιλά κοκαϊνης

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους 4 Βρετανούς με τα 300 κιλά κοκαϊνης

Πάνω από €10 εκατ. η αξία των 300 κιλών κοκαΐνης - Τα έκρυβαν σε μπανάνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις Άγγλοι συλληφθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, κατά την οποία κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης.

Εις βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά συναυτουργία, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για της παράνομη κατοχή όπλων. Σε έναν από τους κατηγορούμενος του αποδίδεται και η πράξη για βία κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο αδελφός του αρχηγού του καρτέλ των ναρκωτικών ενώ γι αυτόν εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης γιατί είχε κάψει ζωντανό έναν άνθρωπο στη Βρετανία.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσάκος, οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη.

Πάνω από €10 εκατ. η αξία των 300 κιλών κοκαΐνης – Τα έκρυβαν σε μπανάνες

Σκηνές από ταινίες δράσης του Χόλυγουντ θύμιζε η στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε στη βίλα στη Θεσσαλονίκη που κρύβονταν οι αλλοδαποί -οι οποίο ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών- μαζί με τα 300 κιλά κοκαΐνης αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης που έφτασε στη σύλληψη των εγκληματιών ξετύλιξαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D . E . A . Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων οι δύο αποτελούν ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες, από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και στην Αυστραλία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.  Ενα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αποσπάσει τον οπλισμό αστυνομικού, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πέμπτου μέλους του κυκλώματος, το οποίο αναζητείται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση