HomeHL-GreeceΚΚΕ: «Ολοκληρωμένο σχέδιο δασοπροστασίας και όχι σχέδια επί χάρτου»

ΚΚΕ: «Ολοκληρωμένο σχέδιο δασοπροστασίας και όχι σχέδια επί χάρτου»

Στις περιοχές που έκαψε η φωτιά στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης περιόδευσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επικεφαλής του κλιμακίου του κόμματος που βρέθηκε στα σημεία που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Βούλα, βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Γκιόκας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γκιόκας ανέφερε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και συνομιλήσαμε, τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία και την πυροσβεστική.

Το συμπέρασμα που προκύπτει και από αυτή την πυρκαγιά, είναι ότι, όσο παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό, όσο δίνονται πενιχρά κονδύλια από τον προϋπολογισμό για την αντιπυρική προστασία και τη δασοπροσασία, όσο δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, συνολικό σχέδιο δασοπροστασίας και αντιπυρικής προστασίας, παρά μόνο σχέδια επί χάρτου, τόσο θα υπάρχουν αυτές οι καταστροφές και μάλιστα σε εύκολα αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες, είναι διαχρονικές, και οι ευθύνες αυτές δεν μπορούν, ούτε να γίνονται μπαλάκι, ούτε να συγκαλύπτονται πίσω από την ατομική ευθύνη, πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πίσω από την κλιματική κρίση κι όλα αυτά που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ, που τις διατυπώνουμε κάθε χρόνο, πρέπει να υλοποιηθούν εδώ και τώρα».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση