HomeHL-EconomyΟμόλογα: Σε άνοδο μετά τη διάψευση Λαγκάρντ για ύφεση στην Ευρωζώνη

Ομόλογα: Σε άνοδο μετά τη διάψευση Λαγκάρντ για ύφεση στην Ευρωζώνη

Ενίσχυση και του ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενίσχυση καταγράφουν την Τρίτη 24 Μαΐου κρατικά ομόλογα και ευρώ, μετά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ από το Νταβός.

Καθώς η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέρριψε το σενάριο της ύφεσης για την Ευρωζώνη, τόσο τα ομόλογα όσο και το ευρώ βρίσκονται σε άνοδο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός, η κυρία Λαγκάρντ ανέφερε ότι το βασικό μακροοικονομικό σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει την διολίσθηση της οικονομίας της ευρωζώνης σε ύφεση. «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε ύφεση στη ζώνη του ευρώ», τόνισε.

Ελληνικό 10ετές ομόλογ: Υποχώρησε στο 3,68% η απόδοσή του

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 179 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 137 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,68% από 3,73% τη Δευτέρα 23 Μαΐου, έναντι 0,96% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,72% από 2,76% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Για την εξέλιξη αυτή ρόλο έπαιξαν, επίσης, οι δηλώσεις από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0723 δολάρια από τα 1,0698 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0720 δολάρια.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση