HomeHL-WorldΕρντογάν: Σουηδία και η Φινλανδία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία

Ερντογάν: Σουηδία και η Φινλανδία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία

Κατέθεσαν επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι περιμένει από τους νατοϊκούς συμμάχους της Τουρκίας να κατανοήσουν τις ευαισθησίες της σε θέματα ασφαλείας και να την υποστηρίξουν.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επανέλαβε ότι η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Σουηδία δεν θα πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να εγκρίνει την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς να επιστρέψει τους «τρομοκράτες».

«Δεν μπορούμε να πούμε ναι», επανέλαβε. «Να υποστηρίζεις την τρομοκρατία και να ζητάς την υποστήριξή μας είναι ασύμβατο», είπε o Tούρκος πρόεδρος.

Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης στo NATO

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα για την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την ένταξή τους στη Συμμαχία, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ασφάλειά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος δέχθηκε τα αιτήματα που του παρουσίασαν οι πρεσβευτές της Φινλανδίας και της Σουηδίας. «Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε γρήγορα» τη διαδικασία, πρόσθεσε.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση