HomeHL-9Αίθριος καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο με ούριο άνεμο

Αίθριος καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο με ούριο άνεμο

Πού θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος διατηρείται ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού στην Κρήτη. Ωστόσο οι άνεμοι, αν και ασθενείς, από δυτικές διευθύνσεις κρατούν τη θερμοκρασία λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μόνο σε ορεινούς όγκους αλλά και στα εσωτερικά τμήματα του νησιού ενδέχεται να εκδηλώθουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Ειδικότερα, «σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας ως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο», αναφέρει στο cretapost ο μεταδιδακτορικός ερευνητής μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Ταυτόχρονα συνεχίζει λέγοντας «η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί μεταξύ 24-26 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Στα νότια και στο εσωτερικό ίσως ανέβει 27-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη) ο υδράργυρος σημειώνει νέα άνοδο μεταξύ 25-26 βαθμών Κελσίου στα βόρεια και 28-29 βαθμοί Κελσίου τοπικά στα νότια.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους θα πνέουν ασθενείς κυρίως από δυτικές διευθύνσεις, στα παράκτια δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφώρ ενώ στα ανοικτά στο Λιβυκό η ταχύτητα των ανέμων θα φτάνει τα 4-5 μποφώρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση