HomeHL-GreeceΓιάννης Οικονόμου: Οι τουρκικές προκλήσεις στην ατζέντα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Γιάννης Οικονόμου: Οι τουρκικές προκλήσεις στην ατζέντα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η θέση των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, όπως προκύπτει και από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Μπλίνκεν, είναι δεδομένη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και το υψηλό κύρος που απολαμβάνει η χώρα μας».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα και την ομιλία του στο Κογκρέσο την Τρίτη.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «θα έχει εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα. Θα συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ), το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και αυτό της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Παράλληλα, όπως είπε, θα στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν και τα ενεργειακά, «καθώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς αερίου και να συμβάλλει στην απεξάρτηση της Ευρώπης από ρωσικά καύσιμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η θέση των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, όπως προκύπτει και από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Μπλίνκεν, είναι δεδομένη».

Για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης δεν γίνεται με βάση της δημοσκοπήσεις. Πάντως, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που είχαμε το 2019 στις εκλογές. Κάτι δείχνει αυτό. Αυτό που καταλαβαίνουμε από την κοινωνία είναι ότι ο κόσμος προς τα εμάς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κοιτάζει. Εφαρμόζουμε πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα, χωρίς να κινδυνεύουμε να τινάξουμε στον αέρα την οικονομία».

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ολοκληρώνεται τον Μάιο η εκπαίδευση των πρώτων πανεπιστημιακών αστυνομικών και σύντομα θα τους δούμε στα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει περίπτωση οι νόμοι των συμμοριών να υπερισχύσουν των νόμων της δημοκρατίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση