HomeHL-TOPΓενικά αίθριος ο καιρός – Στους 22 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός – Στους 22 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε Ήπειρο, Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά έως τους 27 βαθμούς. Ο υδράργυρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα φτάσει έως 25 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός αλλά ενδέχεται να βρέξει τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, τις πρόμεσημβρινές ώρες, αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα γίνουν πυκνότερες θα παρατηρούνται κυρίως στα ορεινά όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 10 και 22 βαθμών.

Ίδιες οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση