HomeHL-9Φωτιά σε μονοκατοικία στον Άγιο Βασίλειο – Κινδύνεψε ασθενής ΧΑΠ

Φωτιά σε μονοκατοικία στον Άγιο Βασίλειο – Κινδύνεψε ασθενής ΧΑΠ

Σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ στο Ρέθυμο όταν ειδοποιήθηκαν για φωτιά σε σπίτι ατόμου το οποίο πάσχει από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, όπου κατοικεί άνδρας περίπου 60 ετών ο οποίος είναι ασθενής ΧΑΠ ενώ λαμβάνει και οξυγόνο.

Επί ποδός τέθηκαν αυτόματα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι έφτασαν εσπευσμένα στο σημείο.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες και τη φωτιά να μαίνεται οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν τον 60χρονο και να τον βγάλουν σώο και ασφαλή από το σπίτι ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ο άνθρωπος ήταν σε κακή κατάσταση από τους πυκνούς καπνούς (είχαν μαυρίσει το σώμα και τα ρούχα του).

Οι έξι πυροσβέστες συνέχισαν τη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν τελικά να τη σβήσουν αφού όμως προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στη μονοκατοικία.

Ταυτόχρονα, οι διασώστες θέλησαν να παραλάβουν τον 60χρονο για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους ωστόσο ο άνδρας φέρεται να αρνήθηκε τη μεταφορά του και προτίμησε να μείνει στο σπίτι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση