HomeHL-9Αγία Πελαγία: Ακάλυπτα καλώδια φωτισμού και… παγκάκια που γέρνουν

Αγία Πελαγία: Ακάλυπτα καλώδια φωτισμού και… παγκάκια που γέρνουν

Στο πιο ειδυλλιακό και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο κοντά στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης εμφανίζει στην έναρξη της τουριστικής σεζόν η Αγία Πελαγία.

Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός του cretapost καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί: παγκάκια που γέρνουν αλλά και να μην έγερναν χρειάζεται άπειρη παρατηρικότητα και φαντασία για να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται… για παγκάκια αφού οι εν λόγω άτακτες φτιαγμένες κατασκευές δεν φαίνονται… καθόλου άνετες και αναπαυτικές.

Παράλληλα φαίνονται λακκούβες, ανοιχτά φρεάτια και καλώδια ηλεκτρισμού ακάλυπτα και εκτεθειμένα στο κύμα, την υγρασία και τα καιρικά φαινόμενα, κίνδυνος θάνατος για κάθε περαστικό, λουόμενο ή περιπατητή της περιοχής.

agia-pelagia agia-pelagia2

Όλα τα παραπάνω είναι τα κομμάτια ενός μεγάλου παζλ τα οποία ενωμένα δείχνουν μία εικόνα που δεν συνάδει καθόλου σε ένα από τα πιο φημισμένα και κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα του Ηρακλείου.

Στην Αγία Πελαγία, εκτός από χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, παραθερίζουν και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά από το Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές. Η πεντακάθαρη θάλασσα, τα καταγάλανα νερά έχουν ανάγει την την Αγία Πελαγία σε έναν προορισμό για όλα τα βαλάντια και τους επισκέπτες.

Όμως ο ήλιος, η θάλασσα, το πράσινο στους γύρω λόφους, η πανέμορφη αμμουδιά και το καλό κλίμα δεν αρκούν πια. Ο τουρισμός για να συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται υποδομές αλλά και οι υποδομές απαιτούν συντήρηση.

Οι φωτογραφίες ωστόσο καταδεικνύουν ότι οι Αρχές του τόπου απουσιάζουν. Ενδεχομένως απολαμβάνουν το τριήμερο τους σε κάποιον τουριστικό προορισμό… διαφορετικό και μακριά από την ειδυλλιακή -κατά τα άλλα- Αγία Πελαγία.

agia-pelagia3 agia-pelagia5 agia-pelagia6 agia-pelagia7

Διαφήμιση
Διαφήμιση