HomeΕΛΛΑΔΑΤηλεσεμινάριο: «Η επισφάλεια ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης»

Τηλεσεμινάριο: «Η επισφάλεια ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει ανοικτό τηλεσεμινάριο με θέμα «Η επισφάλεια ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης» και εισηγήτρια τη Δρα Μαρίσια Φράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παραστατικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church. Το σεμινάριο θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3BqTB7B.

Η ανακοίνωση θα εστιάσει στο πώς διαφορετικές πτυχές της ταυτότητας, αλλά και συστημάτων καταπίεσης και αποκλεισμού συνυφαίνονται και επιτελούνται μέσα από δραματουργικές αναπαραστάσεις. Κύριος στόχος του ανοικτού τηλεσεμιναρίου είναι να αναδειχτεί η χρησιμότητα της θεωρίας της επισφάλειας (Butler, 2009) ως εργαλείο δραματουργικής ανάλυσης από μια διαθεματική (intersectional) σκοπιά.

Η Δρ. Μαρίσια Φράγκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παραστατικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι μελέτες της σχετικά με τις σύγχρονες θεατρικές αναπαραστάσεις ταυτότητας και επισφάλειας έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Έχει συν-επιμεληθεί τα αφιερώματα «Dramaturgies of Change: Greek Theatre Now» (Journal of Greek Media and Culture, 2017) και «Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις στις Σύγχρονες Θεατρικές Σπουδές» (Σκηνή, 2020). Το βιβλίο της Ecologies of Precarity in Twenty-First Century Theatre: Politics, Affect, Responsibility (2019) κυκλοφορεί από τον οίκο Bloomsbury.

 Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», όπως και όλα τα προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, δέχεται αιτήσεις εισδοχής ως τις 24 Μαΐου 2022 στο www.ouc.ac.cy

kipro

Διαφήμιση
Διαφήμιση