HomeΕΛΛΑΔΑΚαι η σφουγγαρίστρα έχει τη ρουτίνα της

Και η σφουγγαρίστρα έχει τη ρουτίνα της

Σφουγγαρίστρες από βαμβάκι ή μικροΐνες - Μη αφαιρούμενες κεφαλές σφουγγαρίστρας - Σπογγώδης σφουγγαρίστρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήρθε η στιγμή και το πήρατε απόφαση να προχωρήσετε στην περιβόητη φασίνα. Κάνατε όλα τα απαραίτητα βήματα, συγκεντρώσατε όλα τα καθαριστικά σας με τα υπέροχα αρώματα για να μυρίζει το σπίτι καθαριότητα, προτού προχωρήσετε, ελέγξατε αν τα καθαριστικά σύνεργά σας είναι όντως καθαρά;

Άλλωστε μια βρώμικη σφουγγαρίστρα απλώς θα μεταφέρει λεκέδες σε όλο το σπίτι, αν πρώτα δεν έχει καθαριστεί σωστά από την προηγούμενη φορά, που χρησιμοποιήθηκε.

Ακολούθως θα δούμε μερικές συμβουλές για τον καλύτερο καθαρισμό της σφουγγαρίστρας σας, ώστε και περισσότερο χρόνο ζωής να έχει και καλύτερα αποτελέσματα να φέρει, εξασφαλίζοντας για εσάς χρόνο και χρήμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 δυνατό απορρυπαντικό,
1 λευκαντικό,
1 καθαριστικό από έλαιο πεύκου,
καυτό νερό και ένα πλυντήριο ρούχων ή έναν κουβά/ νιπτήρα

Σφουγγαρίστρες από βαμβάκι ή μικροΐνες

Για να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες από λίπη και χώμας από τις αφαιρούμενες κεφαλές σφουγγαρίστρας από βαμβάκι ή μικροΐνες απλώς τοποθετήστε τις στο πλυντήριο ρούχων. Όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξετε, φροντίστε να έχει υψηλή θερμοκρασία.

Εκτός από ένα δυνατό απορρυπαντικό, μπορείτε να βάλετε και λευκαντικό με χλωρίνη για να τις απολυμάνετε. Αυτό βέβαια ισχύει, εφόσον είναι λευκές ώστε να μην ξεβάψουν από το λευκαντικό. Κρεμάστε την κι αφήστε να στεγνώσει φυσικά με τον αέρα.

Μην την αποθηκεύσετε, αν δεν έχει στεγνώσει εντελώς. Είτε θα έχει άσχημες οσμές, κάτι που δεν ταιριάζει με την αίσθηση φρεσκάδας, που θέλετε για το σπίτι σας, είτε υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσει.

Μη αφαιρούμενες κεφαλές σφουγγαρίστρας

Υπάρχουν κι εκείνες οι σφουγγαρίστρες, όπου η κεφαλή δεν αφαιρείται από το υπόλοιπο κοντάρι. Σε αυτή την περίπτωση αναμείξτε 4 λίτρα καυτού νερού με ένα δυνατό απορρυπαντικό ή καθαριστικό έλαιο πεύκο, το οποίο αφαιρεί και τις δυσάρεστες οσμές.

Ρίξτε το διάλυμά σας σε έναν κουβά ή σε έναν νιπτήρα. Μουλιάστε για 15 λεπτά τη σφουγγαρίστρα και μετακινήστε την πάνω- κάτω για να φύγουν οι βρωμιές, πχ χώμα. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό και αφήστε την να στραγγίξει έως ότου στεγνώσει πλήρως.

Εάν μετά από καιρό χρήσης η σφουγγαρίστρα μυρίζει άσχημα, σε 4 λίτρα καυτού νερού, ρίξτε μισό καπάκι χλωρίνης/ λίτρο για να την απολυμάνετε και ξεβγάλτε.

Σπογγώδης σφουγγαρίστρα

Ομοίως με την προαναφερθείσα κατηγορία καθαρίζετε και τις σπογγώδεις σφουγγαρίστρες.

Μετά τη χρήση, αφαιρείται τη σφουγγαρίστρα από το κοντάρι και τη μουλιάζετε για 10- 15 λεπτά σε ένα μείγμα νερού και χλωρίνης. Ξεπλένετε και την αφήνετε να στεγνώσει φυσικά.

Εάν θέλετε καθαρό και ευωδιαστό σπίτι, ο σχολαστικός καθαρισμός της σφουγγαρίστρας σας είναι αδιαπραγμάτευτος. Έτσι κάθε φορά, θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση