HomeHL-9Αφρικανική σκόνη: «Μίνι καύσωνας» στην Κρήτη – Σε ποια πόλη θα φτάσει τους 33°C!

Αφρικανική σκόνη: «Μίνι καύσωνας» στην Κρήτη – Σε ποια πόλη θα φτάσει τους 33°C!

Πρωταπριλιά με θερμοκρασίες… Σαχάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μίνι «καύσωνας» αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη τις προσεχείς ημέρες.

Καυτές μέρες αναμένεται να ζήσουμε οι κάτοικοι του νησιού με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου και να φτάνει μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου!

Την ίδια ώρα αναμένεται να έχουμε έντονη παρουσία με μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης σε όλη την Κρήτη με τους ισχυρούς ανέμους νότιων διευθύνσεων να σφυροκοπούν και πάλι το νησί κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

33°C την Παρασκευή στα Χανιά!

«Κύρια χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι η άνοδος της θερμοκρασίας η οποία αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή (1/4). Την Πέμπτη (31/3) θα έχουμε εκ νέου  ενίσχυση των νότιων ανέμων εντάσεως 7-8 μποφώρ στα θαλάσσια τμήματα και 5-6 μποφώρ στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά – στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού – η ένταση των ανέμων ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 7 μποφώρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι της Παρασκευής κι έπειτα», αναφέρει στο cretapost o Διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Θερμοκρασίες… Σαχάρας αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Κρήτη. Το νησί θα θυμίζει σκηνικό από την ταινία Blade Runner 2049…

«Στα Χανιά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου! Στις άλλες πόλεις της Κρήτης εν γένει και πιο συγκεκριμένα στα βόρεια τμήματα του νησιού η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου», σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου.

Το καιρικό φαινόμενο… άξιο απορίας είναι ωστόσο ότι σε περιοχές όπως στην Σητεία και την Ιεράπετρα που συνήθως έχουν καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες το κλίμα αναμένεται τελείως διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου αναφέρει ότι «τοπικά στα νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού η θερμοκρασία θα είναι 8-10 βαθμούς χαμηλότερη!».

«Εντυπωσιακή μεταφορά αφρικανικής σκόνης»

«Πολύ εντυπωσιακή» χαρακτηρίζει ο κ. Παπαβασιλείου την μεταφορά αφρικανικής σκόνης που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη. Ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή κάμψη αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου ενδεχομένως να φτάσει και στους 27, ενώ την Κυριακή ο υδράργυρος θα βρίσκεται 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Δείτε την εξέλιξη του φαινομένου:

Διαφήμιση
Διαφήμιση