HomeΚΡΗΤΗΚαιρός: Νέα κακοκαιρία στην Κρήτη – Βροχές, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγωνιά

Καιρός: Νέα κακοκαιρία στην Κρήτη – Βροχές, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγωνιά

Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» την Κρήτη για το επόμενο 24ώρο περίπου.

Ήδη στα δυτικά τμήματα του νησιού και συγκεκριμένα στα Χανιά οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και σφοδρές, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Σημαντική επιδείνωση από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένεται να επηρεάσει και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νησιού, και κυρίως το Ηράκλειο ενώ στη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο τα φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά και με μικρή ένταση.

«Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, κυρίως στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η διαταραχή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 ώρες με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά» αναφέρει στο cretapost ο Ερευνητής Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Οι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (Πέμπτη 23/3) με σταδιακή εξασθένηση μετά τις απογευματινές ώρες, με τον μετεωρολόγο του meteo.gr να εφιστά την προσοχή στο οδικό δίκτυο απόψε αλλά και αύριο.

Πυκνές και έντονες θα είναι και οι χιονοπτώσεις απόψε και αύριο στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού έως και τα 900 μέτρα. Ωστόσο από αύριο (Πέμπτη 23/3) θα ανεβαίνουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης πάνω από τα 1.000 μέτρα καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρεί.

Σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης κι έπειτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Χιόνια στο Οροπέδιο

Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι πυκνή χιονόπτωση πέφτει στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως ενημέρωσε μέσω facebook ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση