HomeHL-9Χιονίζει στα ημιορεινά της Κρήτης – «Μάχη» για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Χιονίζει στα ημιορεινά της Κρήτης – «Μάχη» για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Από τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για τρίτο 24ωρο, η κακοκαιρία «Φίλιππος» που κυριαρχεί και στην Κρήτη.

Τα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης έχουν ντυθεί στα… λευκά προκαλώντας μικροπροβλήματα στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και των δήμων δίνουν «μάχη» για να κρατηθούν ανοιχτά οι δήμοι.

Εκχιονισμοί για τρίτη ημέρα στο δήμο Μαλεβιζίου

Με κυρίαρχο μέλημα να παραμείνει ανοιχτό το επαρχιακό και το δημοτικό οδικό δίκτυο, το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού Δήμου Μαλεβιζίου, συνεχίζει τους εκχιονισμούς για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Μηχανήματα του Δήμου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν στο οδικό δίκτυο Τύλισος – Γωνιές και Γωνιές προς Αστυράκι και Καμαριώτη, στην παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου καθώς και στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα.

Αναμένονται χιόνια και στα πεδινά

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μιχάλη Καρακατσάνη, σήμερα συνεχίζονται οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες στο νησί μας με αρκετή συννεφιά, βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (~300 μέτρα).

Τα φαινόμενα και το επόμενο 24ωρο κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες Διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί μεταξύ των 3 και 7 βαθμών.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη το Σάββατο  12/03/2022. Τονίζεται ότι οι χιονοπτώσεις αναμένονται πάνω από υψόμετρα των 300 μέτρων, σύμφωνα με τον Διευθυντή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο.

Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και η ένταση των χιονοπτώσεων από το προγνωστικό μετεωρολογικό μοντέλο του  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στη συνέχεια, για τρεις χρονικές στιγμές του Σαββάτου (με πράσινα αποχρώσεις οι βροχές, με μωβ οι χιονοπτώσεις).

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση