HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σε συνεργασία με την νεφρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ οργάνωσε μία παρουσίαση-ενημέρωση στους μαθητές του Λυκείου για ένα σημαντικό όργανο του ανθρώπου, τους νεφρούς. Την παρουσίαση πραγματοποίησε η ειδικευόμενη νεφρολόγος κ. Δήμητρα Λυγερού ενώ επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο μεταμοσχευμένος αθλητής του στίβου Λευτέρης Αγιαννιωτάκης.
nefros1
Στο πρώτο μέρος η κ. Λυγερού ενημέρωσε τα παιδιά για τους νεφρούς, την λειτουργία τους και το ρόλο που παίζουν στην καλή λειτουργία και ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού. Η ενημέρωση είχε πολλά διαδραστικά στοιχεία με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά, ενώ ακολούθησαν απορίες και ερωτήσεις προς την ιατρό.

Τη δεύτερη παρουσίαση, ανέλαβε ο μεταμοσχευμένος αθλητής Λευτέρης Αγιαννιωτάκης, ο οποίος μίλησε για τη σημαντική ιστορία της ζωής του ζώντας με την νεφρική ανεπάρκεια, μία ιστορία που ξεκίνησε από την ηλικία των τεσσάρων ετών, και με τη δύναμη ψυχής που τον διακρίνει συνεχίζεται με πολλές επιτυχίες, όχι μόνο στην κοινωνική ζωή αλλά και στον αθλητισμό.

Οι δύο προσκεκλημένοι ευχαρίστησαν τη διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου για την ιδιαίτερη χαρά που είχαν να συνομιλήσουν με τα παιδιά, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Νεφρού για το 2022. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Βαρβεράκης, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής ημέρας αλλά και στην εξαιρετικής ποιότητας ενημέρωση των προσκεκλημένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση