HomeHL-WorldΠόλεμος στην Ουκρανία: Θραύσμα ρωσικού πυραύλου έπεσε στην αυλή του Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θραύσμα ρωσικού πυραύλου έπεσε στην αυλή του Ζελένσκι

«Δεν με πέτυχαν» σαρκάζει ο Ουκρανός πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές της Ουκρανίας, ενώ η πρωτεύουσα, Κίεβο, πολιορκείται από στρατιωτικές δυνάμεις.

Βομβαρδισμοί σε πόλεις κοντά στο Κίεβο αναφέρθηκαν και σήμερα, Παρασκευή. Μάλιστα, το ουκρανικό Μέσο Ενημέρωσης Kyiv Independent δημοσίευσε φωτογραφίες από την αυλή της εξοχικής κατοικίας του προέδρου Ζελένσκι που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, όπου βρέθηκε θραύσμα ρωσικού πυραύλου, όπως αναφέρεται.

Ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε, αστειευόμενος: «Δεν με πέτυχαν», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Σεργκέι Νικιφόροβ, του οποίου τις φωτογραφίες δημοσίευσε το Kyiv Independent.

Ουκρανία: Μαίνονται σφοδρές μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου

Οι σφοδρές μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου, της ουκρανικής πρωτεύουσας, συνεχίστηκαν και σήμερα και πιθανότατα περιλάμβαναν νέες συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμο του Χοστομέλ, ανέφερε η Βρετανία επικαλούμενη επικαιροποιημένη ενημέρωσης των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι μάχες διεξάγονται κοντά στο μπροστινό άκρο της ρωσικής φάλαγγας, στα περίχωρα της πόλης. Η φάλαγγα έχει σημειώσει μικρή ευδιάκριτη πρόοδο κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες», προστίθεται στην ενημέρωση αυτήν.

Μήνυμα Ζελένσκι: Παρακαλώ μην σιωπάτε, βγείτε στους δρόμους και στηρίξτε μας

«Παρακαλώ μην σιωπάτε», είπε ο Ζελένσκι την Παρασκευή σε έκκλησή του προς τους Ευρωπαίους, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε ομιλία μέσω βίντεο σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Ξεκίνησε αφιερώνοντας ενός λεπτού σιγή για τους στρατιώτες και πολίτες που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

Εικόνα από την ομιλία Ζελένσκι, στην Τιφλίδα:

Σε μια δραματική έκκληση, ο Ζελένσκι είπε ότι «αν η Ουκρανία δεν αντέξει, η Ευρώπη δεν θα αντέξει. Γι’ αυτό παρακαλώ μην σιωπήσετε. Βγείτε έξω στους δρόμους και υποστηρίξτε την Ουκρανία».

Διαδηλωτές ακούν το μήνυμα Ζελένσκι στην Πράγα:

«Αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς», είπε ο Ζελένσκι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση