HomeHL-SportsΟλυμπιακός-ΟΦΗ 2-0 -Video-

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0 -Video-

Aντέδρασε και... εξαφανίστηκε με +13 ο Ολυμπιακός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέλει να πανηγυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και το δείχνει έμπρακτα… Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 47ου της ιστορίας του πλησίασε το βράδυ της Κυριακής  ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει ανεκμετάλλευτη τη νέα γκέλα του ΠΑΟΚ, φτάνοντας έτσι τους 62 βαθμούς και ξεφεύγοντας στο +13 πια από τους Θεσσαλονικείς, κάτι που σημαίνει ότι μαθηματικά υπολείπεται οκτώ νίκες για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στο α’ ημίχρονο, θα μπορούσαν να είναι μπροστά στο σκορ με περισσότερα γκολ από το υπέρ τους 1-0, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, έχοντας και πάλι καλή εικόνα, απλά δεν ήταν τόσο… ισοπεδωτικοί όσο εμφανίστηκαν στο πρώτο ημίωρο.

Οι πρωταθλητές, λοιπόν, αντέδρασαν άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Αταλάντα, με τους Καρβάλιο, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες και Μασούρα να ξεχωρίζουν.

Οι Ηρακλειώτες των πολλών απουσιών, από την πλευρά τους, υπέφεραν στο πρώτο 45λεπτο, ήταν πιο συμπαγείς ανασταλτικά στην επανάληψη, ενώ όποιες ελπίδες είχαν για ένα θετικό αποτέλεσμα τις έχασαν στο 70′ με την αποβολή του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Μασούρα λίγο έξω από την περιοχή.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, για την οποία το πάλεψαν οι Μπουζούκης και Ουές, με 34 βαθμούς στην 7η θέση θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για να μπει στα πλέι οφ, αλλά και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων, ζώντας με την αγωνία έως την επόμενη Κυριακή (6/3).

Αν μετρούσαν και τα δύο του Ελ Αραμπί…

Απολαυστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίωρο, που μπήκε… αφιονισμένος στο παιχνίδι και… έβαλε στα σχοινιά τους «ασπρόμαυρους».

Η πολιορκία στα καρέ του Επασί ήταν non stop, με τον Ροντρίγκες στο 19′ να γράφει το 1-0 κι ενώ είχε ακυρωθεί γκολ του Ελ Αραμπί μέσω VAR στο 12′ για χέρι.

Μετά το 30’… κατέβασαν ταχύτητα οι γηπεδούχοι, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να βγάλει κάποια αντίδραση μέχρι να πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Στο β’ ημίχρονο οι Πειραιώτες συνέχισαν να κυριαρχούν, αλλά δεν ήταν το ίδιο πιεστικοί, με τον Ελ Αραμπί στο 65′ να βλέπει το VAR να του ακυρώνει δεύτερο γκολ, καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Μασούρα.

Τελικά, το 2-0 που άξιζαν απόλυτα οι «ερυθρόλευκοι» ήρθε από αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89′ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σουηδός Έκμπεργκ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κόλουμ και Κλάιβερ.

Διαιτητής VAR ήταν ο Βούλγαρος Στογιάνοφ και βοηθός ο Πετρόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας.

Κίτρινες: 45′ Τσιλιανίδης, 84′ Πασαλίδης.

Κόκκινες: 70′ Γιαννούλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Bατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Κίτσος, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (73′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Καρβάλιο (90’+1 Φαντιγκά), Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Βούρος, Γιαννούλης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61′ Καμάου), Μπουζούκης (80′ Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46′ Ουές), Λάμπρου (76′ Πασαλίδης).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση