HomeHL-WorldΤο ΝΑΤΟ στέλνει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ στέλνει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας την πρόθεση αυτή της Συμμαχίας, οι ηγέτες των μελών της τονίζουν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.

Ο γγ του ΝΑΤΟ είπε πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, επειδή πιστεύεται ότι η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα στείλουν στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμό.

«Έχουμε αναπτύξει αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και θαλάσσια μέσα στην περιοχή του ΝΑΤΟ», λέει δήλωση του ΝΑΤΟ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες των 30 χωρών μετά τη βιντεοδιάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τώρα κάνουμε σημαντικές, πρόσθετες αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση