HomeΚΟΣΜΟΣΕισβολή στην Ουκρανία – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Περαιτέρω κυρώσεις

Εισβολή στην Ουκρανία – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Περαιτέρω κυρώσεις

Mε τεράστιες και σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ, καλούν τη Ρωσία να αποσύρει άμεσα και άνευ όρων τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και απειλούν για κυρώσεις που θα επιφέρουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία

Λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρει ότι «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άνευ προηγουμένου στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Με τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες στρατιωτικές της ενέργειες, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Καταδικάζουμε επίσης τη συμμετοχή της Λευκορωσίας σε αυτή την επίθεση κατά της Ουκρανίας και την καλούμε να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 27 ζητούν από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές ενέργειες, να αποσύρει άνευ όρων όλες τις δυνάμεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «τέτοια χρήση βίας και εξαναγκασμού δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα».

Σύμφωνα με την κοινή αυτήν ανακοίνωση «η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της .Η ΕΕ θα παράσχει περαιτέρω πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Συντονίζουμε την απάντησή μας με τους γείτονές μας και τους διεθνείς εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και της G7 των οποίων οι ηγέτες θα συναντηθούν σύντομα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση