HomeHL-GreeceΚύρτσος: Τα σενάρια για τα επόμενα βήματα, μετά τη διαγραφή του

Κύρτσος: Τα σενάρια για τα επόμενα βήματα, μετά τη διαγραφή του

Σε τροχιά… Αντώναρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ, αφού ο ίδιος βρισκόταν εδώ και καιρό σε εμπόλεμη κατάσταση με το κόμμα που τον έβαλε στην ευρωβουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον της ΝΔ, όταν του διεμήνυσαν ότι δεν θα ανανεωθεί η θέση του στο ευρωκοινοβούλιο, για τρίτη συνεχή θητεία.

Άρχισε, λοιπόν, από την πλευρά του, ένας βομβαρδισμός αναρτήσεων στο Twitter, για την πανδημία, την οικονομία, την πολιτική επικαιρότητα.

Δεν επρόκειτο, ωστόσο, για κριτική ενός καλοπροαίρετου στελέχους της ΝΔ, που επιθυμεί να συμβάλλει για το καλό της παράταξης, αλλά για εχθρικές αναρτήσεις, με στόχο να βλάψουν την εικόνα του κόμματος.

Συχνά, τα επιχειρήματά του εναντίον της ΝΔ και του πρωθυπουργού ήταν σχεδόν ταυτόσημα με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αφορμή για τη διαγραφή του δόθηκε τελικά μετά την πρόσφατη ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια ανελεύθερη χώρα απέναντι στα ΜΜΕ και την προσομοίασε με τα αυταρχικά καθεστώτα της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τότε την διαγραφή του. Ο ίδιος απάντησε με νέες εχθρικές αναρτήσεις, απείλησε τον πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και εμφανίστηκε στο φιλο-ΣΥΡΙΖΑ κανάλι ΚΟΝΤΡΑ για να εκθέσει την κυβέρνηση.

Tις τελευταίες δε ώρες κάνει εχθρικές αναρτήσεις κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με φρενήρη ρυθμό, θυμίζοντας την τακτική Αντώναρου, όταν απομακρύνθηκε από τη ΝΔ και πλησίασε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την διαγραφή του, ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερασπίστηκαν τον κ. Κύρτσο.

«Ο κ. Κύρτσος είπε απλά αυτό που όλη η Ευρώπη συζητά για το καθεστώς Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει πως με τη διαγραφή του θα συνεχιστεί η ομερτά. Δυστυχώς για τον ίδιον, τα κατορθώματά του, που μετατρέπουν την Ελληνική Δημοκρατία σε καθεστώς τύπου Όρμπαν, απασχολούν πλέον την Ευρώπη και τους θεσμούς της» ανέφερε η Κουμουνδούρου, ενώ ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια περιοδείας του στα αγροτικά μπλόκα, υποστήριξε ότι ο ευρωβουλευτής διεγράφη επειδή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να γίνουμε όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Απαντώντας η ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τον Γιώργο Κύρτσο στις τάξεις του, αφού του αρέσουν τόσο πολύ οι θέσεις του:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό του κ. Κύρτσου. Αναμενόμενο. Την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη δυσφημίζοντας τη χώρα ακολουθεί ο κ. Κύρτσος, αδιαφορώντας αν με τις θέσεις και τις ενέργειές του δεν τιμά την εμπιστοσύνη, εκείνων που τον εξέλεξαν», σημείωνε η ΝΔ.

Τον κάλεσε, μάλιστα, να «επιστρέψει την έδρα σε αυτούς που με την ψήφο τους τον έστειλαν στην Ευρωβουλή και ας αναζητήσει, όπου νομίζει, πολιτική στέγη». Το θέμα έφτασε και στα ανώτερα κλιμάκια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτήρισε απαράδεκτους τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Μ. Βέμπερ τόνισε μάλιστα ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες Κύρτσου και ότι θα κινηθεί «εσωτερική διαδικασία» εναντίον του, αναφερόμενος προφανώς στο πειθαρχικό όργανο Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ενδιαφέρον έχουν τώρα τα επόμενα βήματα του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει σε δύο κόμματα, το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και τη ΝΔ.

Στο παρελθόν κυκλοφόρησαν σενάρια ότι ο κ. Κύρτσος ετοιμάζεται να ενταχθεί στο κόμμα του κ. Βελόπουλου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βολιδοσκοπήσει τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, διερευνώντας το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, στα πλαίσια της κινητικότητας, ενόψει της απλής αναλογικής.

Θέμα μετακίνησής του στο ΚΙΝΑΛ αποκλείεται κατηγορηματικά, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει καλά τον Νίκο Ανδρουλάκη, λόγω της θητείας τους στην ευρωβουλή.

Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια, με νέο Tweet: «Τα επιχειρήματά μου μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ,

τα ίδια με αυτά που αναπτύσσω εδώ και 15 μήνες.

Θα είναι όμως πιο δυναμική η προβολή τους.

Ιδιαίτερα σε σχέση με προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη και την ευρωπαϊκή τους διάσταση.

Τα περί κόμματος, προσχώρησης σε κόμμα δεν έχουν βάση».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση