HomeHL-9Γκάγκα: Έρχονται και τα εμβόλια της Sanofi, ως τις αρχές Απριλίου

Γκάγκα: Έρχονται και τα εμβόλια της Sanofi, ως τις αρχές Απριλίου

Ίσως και τέλη Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού πραγματοποιούν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην Ελλάδα 19.504 νέα κρούσματα, σημειώθηκαν 93 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο και 484 είναι οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Γκάγκα: Έρχονται και τα εμβόλια της Sanofi, τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Φαίνεται πως η πανδημία στη χώρα μας υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και το ΕΣΥ να λειτουργήσει καλά και οι άρρωστοι να έχουν την κατάλληλη αγωγή και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Να πω λίγο για τα αντιικά, μέχρι τώρα έχουν γίνει 2.653 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν ήδη παραδοθεί 1.957 συσκευασίες σε ισάριθμους ασθενείς. 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους τους ασθενείς, οι υπόλοιπες είναι προς παράδοση. Η μέχρι τώρα άποψη είναι θετική για το πώς πηγαίνει το πρόγραμμα, αλλά είναι μόλις η 28η ημέρα του, οπότε θα έχουμε καλύτερα στοιχεία σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Να πούμε και για τα εμβόλια, της Novavax έρχεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι πρωτεϊνικα εμβόλια για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για τα mRNA εμβόλια, που έχουν εγκριθεί. Εξακολουθούμε να δίνουμε έμφαση στον εμβολιασμό, στην προσοχή στον συγχρωτισμό.

Τέλος, να αναφέρω ότι έρχονται τα εμβόλια της Sanofi, που τα περιμένουμε πιθανώς τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου και περιμένουμε έγκριση από τον EMA τις επόμενες εβδομάδες».

Παπαευαγγέλου: Δεν είμαστε έτοιμοι να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, αλλά και ότι η θετικότητα σήμερα είναι στο 6,4%. Το 96% των κρουσμάτων αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και το 2,2% τη Δέλτα.

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ανέφερε».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση