HomeHL-9Δύο ακόμα γονείς με… χειροπέδες γιατί δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο

Δύο ακόμα γονείς με… χειροπέδες γιατί δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο

Βροχή οι… συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινές είναι πλέον οι συλλήψεις γονέων που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο από την αρχή του χρόνου υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο γονέων που δεν άφηναν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο.

Η αρχή έγινε στη Μεσαρά όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν, μετά από εισαγγελική παραγγελία, έναν 43χρονο πολύτεκνο πατέρα ο οποίος δεν έστελνε τα παιδιά του στο σχολείο από την αρχή του χρόνου εξαιτίας κορωνοϊού.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 χρόνων που φοιτούν σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο της Μεσαράς.

Στη συνέχεια οι αρχές πήγαν στο Ασήμι και συνέλαβαν έναν ακόμα 46χρονο πατέρα ο οποίος από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν έστελνε την κόρη του στο γυμνάσιο.

Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Καταδικάστηκε ο 41χρονος – Αναβολή πήρε ο 59χρονος

Στο Αυτόφωρο όμως δικάστηκε χθες ένας δεύτερο αρνητής γονέας. Πρόκειται για έναν 41χρονο ο οποίος δεν έστελνε το παιδί του στο νηπιαγωγείο από την αρχή της χρονιάς.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο δικαστήριο ενώ καταδικάστηκε σε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης.

Την ίδια ώρα, ο 59χρονος πατέρας ο οποίος είχε συλληφθεί επίσης για τον ίδιο λόγο δεν δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο καθώς πήρε αναβολή και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης την προσεχή βδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 59χρονος πατέρας είχε ισχυριστεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών ότι ο γιος του, μαθητής Α’ Γυμνασίου, για λόγους υγείας δεν μπορεί να φοράει προστατευτική μάσκα καθώς έχει ευαισθησία στη μύτη και οι καθηγητές δεν του επέτρεπαν την είσοδο χωρίς μάσκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση