HomeHL-9Δολοφονία Όθωνα Ανδρουλιδάκη: Μείωση της ποινής του 27χρονου

Δολοφονία Όθωνα Ανδρουλιδάκη: Μείωση της ποινής του 27χρονου

«Έσπασαν» τα ισόβια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μείωση της ποινής που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 27χρονο που κατηγορείται για την δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη.

Σήμερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 27χρονο είναι 22 έτη ποινή κάθειρξης (εκτιτέα τα 20).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο συνήγορος του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών ωστόσο ο Εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα.

Το χρονικό

Στις 13 Αυγούστου του 2015 ο άτυχος 71χρονος Όθωνας Ανδρουλιδάκης εντοπίζεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες.

Το ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη, καθώς οι δύο νεαροί δράστες, ο ένας εκ των οποίων ήταν τότε ανήλικος, είχαν στην κυριολεξία κατακρεουργήσει τον άτυχο ηλικιωμένο με 57 μαχαιριές, προκειμένου να αρπάξουν από το σπίτι του το ποσό των 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 27χρονος σήμερα από τη Βουλγαρία είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, ενώ στον τότε ανήλικο δράστη το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου τον καταδίκασε σε κάθειρξη 25 ετών και για τις δύο αυτές πράξεις, της δολοφονίας και της ληστείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση