HomePost ItΒαρδάκης: «Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας μας αφορά όλους»

Βαρδάκης: «Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας μας αφορά όλους»

Αλλά και η παιδαγωγική ελευθερία και ασφάλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή το παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα τοπικά εκπαιδευτικά Σωματεία της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αγνοεί τις εκκλήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, που συνεχίζουν να αγωνιούν για την παντελή εγκατάλειψη της σχολικής κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το δημόσιο σχολείο,  εμπορευματοποιώντας μετά την υγεία και την παιδεία, με αποτέλεσμα την άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των μαθητών.

Απέναντι στη διαρκή επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και στους εκπαιδευτικούς που την υπηρετούν, συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ουσιαστικά μέτρα πρόληψης στα σχολεία, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, η ασφάλεια, αλλά και η παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, μας αφορούν όλους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση