HomeHL1-EconomyΔωρεάν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα: Πώς θα βρείτε τι σας ταιριάζει

Δωρεάν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα: Πώς θα βρείτε τι σας ταιριάζει

Οι 165 επιλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι περισσότεροι έχουν συνυφασμένα στο νου τους τα μεταπτυχιακά με «αστρονομικά» ποσά.

Παρά ταύτα, στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα μεταπτυχιακά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν δωρεάν προγράμματα στα εξής ιδρύματα:

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ, Δημοκρίτειο της Θράκης, ΕΚΠΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα υπάρχουν 165 μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν.

Δωρεάν μεταπτυχιακό: Βρείτε τις σας ταιριάζει

Από το 2017, το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε μια ειδική, ψηφιακή πλατφόρμα για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που λειτουργούν στα ελληνικά πανεπιστήμια (ΑΕΙ).

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση masters.minedu.gov.gr και παρέχει στους ενδιαφερόμενους ολοκληρωμένη πληροφόρηση για κάθε ΠΜΣ (Ίδρυμα διοργάνωσης, πόλη διεξαγωγής του προγράμματος, κατευθύνσεις, τέλη φοίτησης, προθεσμία υποβολής αιτήσεων κ.λπ).

Στη μηχανή αναζήτησης για τα μεταπτυχιακά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βάλουν κριτήρια ώστε να εμφανίζονται μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως, μεταπτυχιακά μερικής φοίτησης, ειδικές κατευθύνσεις μεταπτυχιακών καθώς και να διαλέξουν αν ενδιαφέρονται και για τα μεταπτυχιακά που διδάσκονται στα αγγλικά.

Η ιστοσελίδα για τα μεταπτυχιακά.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση