HomeHL-9Σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο: Συνελήφθη ο οδηγός – Στην εντατική ένας άνδρας

Σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο: Συνελήφθη ο οδηγός – Στην εντατική ένας άνδρας

Εξετάζονται οι συνθήκες του ατυχήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένας 42χρονος οδηγός ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε δύο άνδρες που εκτελούσαν εργασίες στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί την ώρα που εκτελούνταν εργασίες σε εργολαβία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Άδελε Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ένας 73χρονος και ένας 52χρονος έσκαβαν σε δρόμο της περιοχής προκειμένου να περαστούν κάτι καλώδια όταν ο 42χρονος οδηγός διέσχισε το δρόμο και πριν προλάβει να τους δει τους παρέσυρε.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τους συναδέλφους των εργατών να ειδοποιούν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και τους παρέλαβε μεταφέροντάς τους στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί της Τροχαίας που κλήθηκαν στην περιοχή του ατυχήματος αναζήτησαν και εντόπισαν τον 40χρονο οδηγό συλλαμβάνοντάς τον για την πρόκληση του τροχαίου.

Στην Εντατική ο 73χρονος

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν και οι δύο άνδρες με τον 73χρονο να είναι πολυτραυματίας και να φέρει σοβαρά τραύματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος ηλικιωμένος διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου με τους γιατρούς να επιχειρούν να τον σταθεροποιήσουν.

Την ίδια ώρα, ο 52χρονος φέρει ελαφρύτερα τραύματα ωστόσο χρειάστηκε και εκείνος να νοσηλευτεί χωρίς όμως να κινδυνεύει η υγεία του.

Εργατικό ατύχημα και όχι τροχαίο, λέει η ΓΣΕΕ

Εργατικό ατύχημα και όχι τροχαίο τονίζει πως είναι η παράσυρση των δύο εργατών στο Άδελε Ρεθύμνου η ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά (σ.σ. ο μήνας) , καθώς σήμερα Τρίτη 01/02 στις 7.30 το πρωί, διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε βαριά δύο εργαζόμενους  στο έργο »επέκταση φράγματος Ποταμών Αμαρίου» στον ν. Ρεθύμνου.

Είμαστε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ε.Κ. Ρεθύμνου  συν. Κώστα Νικολιδάκη για την διερεύνηση του ατυχήματος. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η απόπειρα να χαρακτηριστεί το ατύχημα τροχαίο, δεν θα περάσει. Το ατύχημα είναι ΕΡΓΑΤΙΚΟ και οι ευθύνες θα αποδοθούν στους υπευθύνους κατά το νόμο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση