HomeHL-9Κακοκαιρία «Ελπίς»: 16 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κακοκαιρία «Ελπίς»: 16 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αναλυτικά στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά 16 πτήσεις ακυρώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» δεν επέτρεψε στις αεροπορικές εταιρίες να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους με προορισμό το «Νίκος Καζαντζάκης», με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να εγκλωβιστούν και να ταλαιπωρηθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και κάποιοι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Ηράκλειο κατά το τελευταίο διήμερο, όμως σήμερα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια. «Η μη πραγματοποίσηση των πτήσεων είχε να κάνει με προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλα αεροδρόμια και όχι το αεροδρόμιο Ηρακλείου» δήλωσε στο cretapost ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας.

Συγκεκριμένα οι πτήσεις που ακυρώθηκαν συνολικά (αφίξεις και αναχωρήσεις για το αεροδρόμιο Ηρακλείου) έχουν ως εξής:

«Ελευθέριος Βενιζέλος» – Αθήνα

Δευτέρα 24/1 – Aegean: πτήσεις 314, 315, 319, 320, 321 και 328

Sky Express: πτήσεις 214, 215 και 217

Τρίτη 25/1 – Aegean: πτήσεις 301, 303, 300 και 306

Sky Express: πτήση 210

«Μακεδονία» – Θεσσαλονίκη

Τρίτη 25/1 – Ολυμπιακή: πτήσεις 575 και 574

Ωστόσο o ακριβής αριθμός των επιβατών που έχασαν τις πτήσεις του είναι αδύνατον να υπολογιστεί καθώς τα στοιχεία εκδίδονται εφόσον οι πτήσεις πραγματοποιηθούν αφού πολλοί επιβάτες για προσωπικούς λόγους ενδέχεται την τελευταία στιγμή είτε να μην προλάβουν την πτήση είτε να ακυρώσουν το ταξίδι τους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η αεροπορική εταιρεία Aegean έχει προσφέρει ήδη διαμονή σε 700 επιβάτες και συνεχίζει να προσφέρει μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση