HomeΣΠΟΡΜετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει

Μετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει

Οι Γάλλοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα δεχτούν ανεμβολίαστους αθλητές στη χώρα τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφίγγει ο κλοιός για τον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Σέρβος που απελάθηκε από την Αυστραλία και έτσι δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί στο Australian Open θα έχει προβλήματα να συμμετάσχει και σε τουρνουά της Ευρώπης εάν δεν αποφασίσει να εμβολιαστεί.

Την Δευτέρα (17/1) οι Γάλλοι οι οποίοι θα διοργανώσουν και φέτος το Roland Garros, το οποίο και κατέκτησε το 2021 ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σ’ αγώνες στη χώρα ανεμβολίαστος αθλητής. Αυτό ψηφίστηκε ήδη στη Γαλλία.

Η υπουργός των σπορ της Γαλλίας Ροξάνα Μαρατσινεάνου είχε δηλώσει: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες».

Την σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί. Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε την Δευτέρα (17/1) ότι: «Όποιος αθλητής επιθυμεί να αγωνιστεί στη χώρα μας πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες υγείας που έχουν ψηφιστεί.»

Την επόμενη ημέρα , η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Ισαμπέλ Ροντρίγκες, έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις: «Αυτό που πρέπει να κάνει ο κύριος Τζόκοβιτς είναι να εμβολιαστεί, αυτό θα ήταν το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρεί και σπίτι στην Μαρμπέγια της Ισπανίας ενώ έχουν στο καλεντάρι της ATP και το Masters της Μαδρίτης στο οποίο συμμετάχει κάθε χρόνο ο Σέρβος. Το 2022 έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 26/4-8/5.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση