HomeHL-SportsΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πολύ καλύτερος ο ΟΦΗ, βρέθηκε να χάνει με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 στις καθυστερήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο, η κόντρα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 σε ένα παιχνίδι με φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με γκολ του Περέα ωστόσο πίεσαν και στο 93’ ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Ναμπί, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Αποδόθηκε έτσι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αφού οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας ευκαιρίες και δοκάρια, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σκόραρε με μιάμιση φάση συνολικά.

Μετά και το αποτέλεσμα αυτό, συνεχίζεται για τα καλά η «μάχη» των δύο ομάδων για την είσοδό τους στα πλέι οφ, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα με ματς περισσότερο παρέμεινε στο +3 από τον ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο κυκλοφορώντας πολύ τη μπάλα κόντρα σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που είχε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 4’ και στο 16’, με τα σουτ του Λάμπρου να εξουδετερώνονται από τον Σούλη, ενώ στο 23’ είχαν δοκάρι σε σουτ του Νέιρα.

Στο 39’ ο Φαν Ντάινεν δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση βολής τον Σούλη ενώ στο 43’, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Πίρσμαν να σουτάρει πάνω στον Βάτερμαν.

Στο 45+1’ ο Σούλης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του λέγοντας «όχι» και σε σουτ του Νέιρα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο από εκεί που ολοκλήρωσε το πρώτο καθώς στο 48’ απείλησε ξανά την εστία του Σούλη, αλλά ο Νέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει με σκαφτό πλασέ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά μετά και από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων με τον Λάμπρου, ο Τσιλιανίδης επιχείρησε να επωφεληθεί και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πίρσμαν με τον αγκώνα. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR με τον Τζήλο να δείχνει «παίζετε».

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ ήταν θέμα χρόνου να προηγηθεί, τελικά δίχτυα κόντρα στη ροή του ματς βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, όταν στο 54’ ο Περέα έφυγε ταχύτατα στον χώρο, βρέθηκε στην περιοχή και αφού απέφυγε τον Πασαλίδη πλάσαρε εύστοχα τον Βάτερμαν για το 0-1.

Η αντίδραση του Νιόπλια ήταν η τριπλή αλλαγή στη μία ώρα αγώνα με τους Ντε Γκούζμανν, Ντουρμισάι και Τοράλ να περνάν στο ματς και ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 61’ την έστειλε με κεφαλιά στο δοκάρι, μετά από γέμισμα του Λάμπρου από τα αριστερά.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στη συνέχεια, αλλά πλην της κεφαλιάς του Μεγιάδο στο 63’ που πέρασε άουτ, δεν απείλησαν στα επόμενα λεπτά με αξιώσεις τα καρέ του Σούλη και έτσι όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έφευγε από το Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς.

Τελικά, το… φιλί της ζωής στον ΟΦΗ έδωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ναμπί όταν έκανε το σουτ μέσα από το ημικύκλιο, η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι του Εραμούσπε και κατέληξε στα δίχτυα του Σούλη για το τελικό 1-1.

Διαιτητής ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), με βοηθούς τους Μεϊντανά (Αχαΐας) και Βασιλόπουλο (Έβρου). Υπεύθυνος VARήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας) και AVARο Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 29’ Νέιρα, 31’ Μπαλογιάννης – 84’ Μορέιρα, 90+2’ Σούλης

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (90’ Ναμπί), Νέιρα (60’ Τοράλ), Γκαγιέγος (74’ Καστάνιος), Τσιλιανίδης (60’ Ντε Γκούζμαν), Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (60’ Ντουρμισάι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (46’ Στάνκο), Μορέιρα, Περέα (90+2’ Π. Τριάδης), Μιλιντσεάνου (71’ Μίνα).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση