HomeΚΡΗΤΗΘεοφάνεια: Με τήρηση των μέτρων ο εορτασμός στον Άγιο Νικόλαο

Θεοφάνεια: Με τήρηση των μέτρων ο εορτασμός στον Άγιο Νικόλαο

Με ευλάβεια αλλά και σεβασμό στην υγεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην σκιά της πανδημίας, θα εορταστούν τα Θεοφάνια, με σωστή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με δήλωση του απευθύνει έκκληση στους πολίτες, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα και ν΄ αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει: “Αύριο (6/1), θα εορτάσουμε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τα Άγια Θεοφάνια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, η οποία οδήγησε και τον Νομό μας – παρά του ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι λιγότερα από την υπόλοιπη Κρήτη – στο κόκκινο σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη.

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει την ανάγκη,  να τηρηθούν με ευλάβεια, τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονωϊού.

Η Μητρόπολη Πέτρας & Χερρονήσου, έγκαιρα ενημέρωσε τους πιστούς, για τον τρόπο που θα γίνει η αυριανή τελετή, προσπαθώντας να συμβάλει στην ασφαλή τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων.

θεωρώ ωστόσο υποχρέωση να παρακαλέσω τους πολίτες,  να φορούν καθ΄ όλη την διάρκεια της τελετής την προστατευτική μάσκα και να τηρούν όσο περισσότερο δυνατόν τις αποστάσεις μεταξύ τους, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, ώστε να επιτελέσουμε το θρησκευτικό μας καθήκον, προασπίζοντας ταυτόχρονα και την ζωή μας αλλά και των δικών μας ανθρώπων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση