HomeCity GuideΧριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με διάφορα εργαστήρια για τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γιορτές και φέτος  στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης  με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου.

Ειδικότερα:

Μπάλες, κύκλοι και τελείες

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι

1ο Εργαστήρι, Παρασκευή 24.12.2021, ώρες 11.00-12.30

2ο Εργαστήρι, Τετάρτη 29.12.2021, ώρες 11.00-12.30

Έχοντας ως αφορμή τα βιβλία των Hervé Tullet και Peter Reynolds εξερευνούμε με τη μουσειοπαιδαγωγό του ΙΜΚ Στέλλα Μαλλιαράκη τον κόσμο των εικαστικών τεχνών. Αναζητάμε τα κυκλικά σχήματα σε έργα γνωστών εικαστικών και κατασκευάζουμε τη δική μας κάρτα-παιχνίδι για να την προσφέρουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Ηλικίες: 6-10 ετών

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ.101

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου

Συνάντηση-Δημιουργία σε δύο πράξεις

Πράξη Ι | Η Συνάντηση

Δευτέρα, 27.12.2021, ώρες 11:00 – 14:00, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

(Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη)

Με στόχο τη δημιουργία μίας μικρής έκθεσης για τα μη δυτικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, υποδέχεται στο Αμφιθέατρο του Ι.Μ.Κ. έφηβους και ενήλικους πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες μακρινές.

Μαρτυρίες, υλικά και οπτικά τεκμήρια θα οδηγήσουν, παρέα με την επιμελήτρια της Εθνογραφικής Συλλογής της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ κοινωνική ανθρωπολόγο Αγγελική Μπαλτατζή, σε μια πολυσυλλεκτική εκδίπλωση του παγκόσμιου εορτασμού της αλλαγής του χρόνου.

Πράξη ΙΙ | Η Δημιουργία

Δευτέρα, 03.01.2022, ώρες 10:00-14.30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού (Πολυχρηστική αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης»). Τα μέλη της «ανθρωπολογικής» έρευνας που συμμετείχαν στην Πράξη Ι, θα εγκαταστήσουν στον Κοινωνικό Χώρο το επιλεγμένο και υπομνηματισμένο υλικό (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), με τη βοήθεια της επιμελήτριας της Εθνογραφικής Συλλογής της ΕΚΙΜ/ΙΜΚ, και θα δημιουργήσουν από κοινού μία πολυπολιτισμική εκθεσιακή ενότητα για τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα του κόσμου, που θα είναι ανοιχτή σε όλες/όλους. Συμμετοχή, δωρεάν.

Επιπλέον  ΙΜΚ προτάσεις

Η νέα περιοδική έκθεση ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ | Στον Χρόνο και στη Σιωπή (Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη)

Στο ΙΜΚ Café σερβίρονται την περίοδο των γιορτών πλουμιστά κέικ και μπισκότα με τα αφεψήματά σας: καφέ, σπιτική κανελάδα, σοκολάτα και τσάι σε ποικιλία γεύσεων (με νέα προσθήκη το τσάι του Άι Βασίλη).

Είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών, τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας), τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, – μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και φοιτητές (με επίδειξη κάρτας) και για άτομα άνω των 65 ετών | € 3,00 – γενική είσοδος | € 5,00

Η πρόσβαση στο ΙΜΚ Café και το Πωλητήριο (μη λησμονήσετε να ενημερωθείτε για το ΙΜΚ γούρι-2022) είναι ελεύθερη στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΜΚ ακολουθούνται τα ισχύοντα μέτρα για τον Covid-19, σύμφωνα με τα οποία είναι απαραίτητη η επίδειξη στην είσοδο του Μουσείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση