HomeHL-9Πρόστιμα σε «θεριακλήδες» πελάτες – «Καμπάνα» στους ιδιοκτήτες

Πρόστιμα σε «θεριακλήδες» πελάτες – «Καμπάνα» στους ιδιοκτήτες

Ακριβά πληρώνουν το κάπνισμα στις καφετέριες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την έλευση της εορταστικής περιόδου οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν γίνει πιο εντατικοί αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αλλά και του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι «θεριακλήδες» καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μέσα στις γιορτές αφού κόπηκαν οκτώ πρόστιμα μόνο για κάπνισμα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ ακριβά πληρώνουν τον καπνό των άλλων και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις για κάπνισμα σε τρία διαφορετικά μαγαζιά με αποτέλεσμα τρεις ιδιοκτήτες να πληρώσουν από 500 ευρώ ο καθένας ενώ οι τρεις πελάτες καλούνται να πληρώσουν από 100 ευρώ ο καθένας.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία έκοψε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε δύο πελάτες πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο για μη χρήση μάσκας.

Στα Χανιά, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και κόπηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σε έναν οδηγό αστικού λεωφορείου για μη χρήση μάσκας, σε δύο υπαλλήλους καφέ και μία παράβαση για κάπνισμα σε πελάτη καφέ μπαρ.

Στο Ρέθυμνο κόπηκε πρόστιμο σε πελάτη καφετέριας για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου και καλείται να πληρώσει 100 ευρώ ο ίδιος και 500 ευρώ ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Συνολικά μόνο το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομία ενήργησε 2.224 ελέγχους σε όλη την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση