HomeΚΡΗΤΗΦαρμακοποιός εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά rapid test

Φαρμακοποιός εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά rapid test

Στο κέντρο του Ηρακλείου για 7 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πληροφορίες για τη δράση φαρμακοποιού στο Ηράκλειο ότι εξέδιδε «ψευδή» αρνητικά rapid test έναντι του ποσού των 7 ευρώ έφτασαν στα αυτιά των αστυνομικών, οι οποίοι έστησαν επιχείρηση για την επ αυτοφώρω σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59xrono φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το ποσό για την διενέργεια του rapid test ή μάλλον η βεβαίωση ότι ήταν αρνητικός στον ιό, αφού ουδέποτε υποβλήθηκε στον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα για να μπουν λίγη ώρα αργότερα οι συνάδελφοι του και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό μέγαρο.

Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα (16.12.2021) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ημεδαπός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα (16.12.2021) το πρωί αφού μετέβη στο εν λόγω φαρμακείο αστυνομικός ως πελάτης χωρίς να γνωστοποιήσει την ιδιότητα του, ο ημεδαπός προέβη στην καταχώρηση σχετικής δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και την έκδοση σχετικής βεβαίωσης χωρίς να προβεί στη διενέργεια αυτού.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη ο φαρμακοποιός και κατασχέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση