HomeHL-9Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του – Κρίθηκε ομόφωνα αθώος

Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του – Κρίθηκε ομόφωνα αθώος

Πώς εξηγείται η απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο 38χρονος Χανιώτης που είχε κατηγορηθεί για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του και συγκεκριμένα, «για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη της ηλικίας της κατ’ εξακολούθηση, που έλαβε χώρα στα Καμισιανά του Δήμου Πλατανιά».

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου μετά από ένα διάστημα τριών περίπου ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Χανιώτη, Γιάννη Ντερμανάκη στην ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για μια απόπειρα εκδίκησης της μητέρας του κοριτσιού, η οποία επικαλέστηκε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, προκειμένου να «τιμωρήσει» τον πρώην σύζυγό της, «σπάζοντας» τη σχέση κόρης – πατέρα, όπως αναδείχτηκε μέσα από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Τώρα, ο πατέρας, που μπορεί πια να επικοινωνήσει με το 8χρονο σήμερα κοριτσάκι του, μετά από 30 μήνες αποκλεισμού, δηλώνει αποφασισμένος να ζητήσει την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα, για τον λόγο ότι είχε βασανιστικά επιβάλλει στο παιδί, υπαγορεύοντάς του να αναφέρει πράξεις σε βάρος του πατέρα που έγιναν ποτέ. Επίσης, επειδή στέρησε το παιδί τη φυσιολογική επικοινωνία με τον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι αμετάκλητη αμέσως μετά την έκδοσή της, διότι είναι ομόφωνη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα έφεσης κατά της απόφασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση