HomeHL-9Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πότε επηρεάζει την Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πότε επηρεάζει την Κρήτη

Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δελτίο άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 μποφόρ θα πνέουν στο δυτικό κρητικό πέλαγος (από Ηράκλειο έως και Χανιά) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο ανατολικό κρητικό πέλαγος (από Ηράκλειο έως και Σητεία) πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τους θυελλώδεις ανέμους που «χτυπούν» το νησί τα πλοία το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν κανονικά με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά αφού δεν ισχύει απαγορευτικό στον απόπλου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται να πλήξει την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα φαινόμενα του καιρού, δηλαδή βροχές και καταιγίδες, θα πλήξουν τη δυτική Κρήτη από το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 7- 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη ενώ τοπικά ενδέχεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Προσοχή εφιστά το Λιμεναρχείο

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

Να προβούν άμεσα στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού εφόσον χρειαστεί.

Συνίσταται στους ιδιοκτήτες ερασιτεχνικών λέμβων να μην αποπλέουν από λιμένες, ή εφόσον έχουν ήδη επιπλεύσει, να επιστρέψουν έγκαιρα σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και της υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12.

Διαφήμιση
Διαφήμιση