HomeCity GuideΜέχρι 17 Δεκεμβρίου η έκθεση «1821- Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση»

Μέχρι 17 Δεκεμβρίου η έκθεση «1821- Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση»

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ειδικά σχεδιασμένη εκδοχή της επετειακής Έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υπό τον τίτλο «1821. Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» συνεχίζεται μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49). Η παρουσίαση της Έκθεσης της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ στο ΠΣΚΗ είναι μια σύμπραξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Η έκθεση περιλαμβάνει 28 ανηρτημένες επιφάνειες που ξετυλίγουν τη συμμετοχή της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση και αποτυπώνουν τις λιγότερο γνωστές πτυχές της, καθώς τελικά το μεγάλο μεσογειακό νησί δεν εντάχθηκε στο ελληνικό κράτος που ιδρύθηκε το 1830. Σε συνάρτηση με τον επαναστατικό αναβρασμό και την αμφισβήτηση των μεγάλων πολυεθνικών αυτοκρατοριών που, σε διεθνή κλίμακα, διατρέχουν ολόκληρο τον 19ο αιώνα με τις συνακόλουθες εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο και την Κρήτη, η Έκθεση τεκμηριώνει την «επαναστατική» αυτή περίοδο της ιστορίας με πλούσιο εποπτικό και εικονογραφικό υλικό που αντλήθηκε κυρίως από τις Συλλογές και τα Αρχεία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Πρόσθετη πληροφορία λαμβάνει ο επισκέπτης με την ενεργοποίηση των QR codes στις εκτυπωμένες επιφάνειες.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι  09.00 π.μ. – 14.30 μ.μ. (Δευτέρα – Παρασκευή), και απογεύματα μετά από συνεννόηση με οργανωμένες ομάδες

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρούνται τα ισχύοντα covid-19 μέτρα προστασίας για κλειστούς εκθεσιακούς χώρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση