HomeHL-9Κρούσματα κορωνοϊού στο Μουσικό Σχολείο μετά τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Κρούσματα κορωνοϊού στο Μουσικό Σχολείο μετά τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

10 μαθητές θετικοί, με τους 2 να είναι εμβολιασμένοι – Κλείνουν δύο τμήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλειστά λόγω… κορωνοϊού είναι δύο τμήματα του λυκείου του Μουσικού Σχολείου του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μαθητές που συμμετείχαν στη συναυλία του περασμένου Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση επέστρεψαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Πρόκειται για 10 συνολικά μαθητές από το λύκειο που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από την περασμένη Κυριακή μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό συνεννοηθήκαμε με τον κ. Λουμπούνη από την περιφέρεια Κρήτης και αποφασίστηκε να κλείσουν δύο τμήματα, ένας της Γ’ και ένα της Β’ λυκείου», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Κώστας Βαρβεράκης.

Εμβολιασμένοι μαθητές ανάμεσα στα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 10 μαθητές που κόλλησαν κορωνοϊό είναι και εβμολιασμένοι.

«Από τους 10 μαθητές οι δύο είχαν εμβολιαστεί πλήρως ωστόσο κόλλησαν και εκείνοι», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βαρβεράκης ενώ παράλληλα τόνισε πως όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους έχοντας ήπια συμπτώματα.

Με διπλά rapid test πήγαν στην Αθήνα

Το σχολείο τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το ταξίδι τους στην Αθήνα ενώ αντί για ένα ράπιντ τεστ, υποβλήθηκαν σε δύο.

Αρχικά την Τετάρτη προχώρησαν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί σε ράπιντ τεστ προκειμένου να είναι αρνητικοί για να ταξιδέψουν ενώ την Παρασκευή υποβλήθηκαν σε ένα ακόμα για να μπουν στο Μέγαρο Μουσικής.

«Δεν χρειαζόταν να κάνουμε την Τετάρτη rapid test καθώς εξαιτίας της ηλικίας των μαθητών απαιτούνταν απλώς self test. Εμείς όμως θέλαμε να είμαστε τυπικοί. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι τα παιδιά, δυστυχώς, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν κόλλησαν τον ιό», τόνισε σχετικά ο κ. Βαρβεράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση