HomeHL-9Καιρός στην Κρήτη: Βροχές, νοτιάδες και το θερμόμετρο στα «κόκκινα»

Καιρός στην Κρήτη: Βροχές, νοτιάδες και το θερμόμετρο στα «κόκκινα»

Τροπικό κλίμα την Παρασκευή στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

ΚΡΗΤΗ            

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτικότερα, ο καιρός στις πόλεις της Κρήτης

Ηράκλειο

Βροχές σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες είναι ο καιρός που θα επικρατήσει την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 21 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν έως και 7 μποφόρ ενώ από τις 5 το απόγευμα και έπειτα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση.

Χανιά

Άστατος εμφανίζεται ο καιρός στα Χανιά αφού θα επικρατεί συννεφιά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 – 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από τις 11 το πρωί θα πνέουν στα 6 μποφόρ ωστόσο από τις 2 το μεσημέρι κι έπειτα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση.

Ρέθυμνο

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στο Ρέθυμνο με συννεφιά και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 16 – 20 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες από 11 – 20 βαθμούς Κελσίου, νεφελώδη ουρανό και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Μάλια

Άστατος ο καιρός με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 23 βαθμούς Κελσίου παρά την έντονη συννεφιά και την ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Ιεράπετρα

Βροχές αλλά το θερμόμετρο από 14 έως και 20 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους έως 4 μποφόρ.

Σητεία

Ασθενής βροχή στη Σητεία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι κι έπειτα.

Τυμπάκι

Βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να δείχνει 13 – 21 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Μοίρες

Τροπικό κλίμα αφού παρά τις βροχοπτώσεις η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως και 22 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση