HomeΚΟΣΜΟΣΤζο Μπάιντεν: Ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του

Τζο Μπάιντεν: Ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του

Μεταβίβασε τις εξουσίες του στις 10.10 το πρωί ενώ τις ανέκτησε στις 1135

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του μετά την προσωρινή μεταβίβαση εξουσίας στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, προκειμένου να υποβληθεί σε κολονοσκόπηση, η οποία απαιτούσε αναισθησία.

Ο Τζο Μπάιντεν μεταβίβασε τις εξουσίες του στις 10.10 το πρωί ενώ τις ανέκτησε στις 1135. Αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, επικεφαλής του κράτους ήταν η Κάμαλα Χάρις, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που άσκησε έστω και προσωρινά καθήκοντα προέδρου. Για την ακρίβεια, για 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ο Μπάιντεν ανέλαβε ξανά καθήκοντα αφού μίλησε με τη Χάρις και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν.

Όπως ανακοίνωσε η τζεν Ψάκι σε ανάρτησή της στο twitter, ο πρόεδρος μίλησε με την αντιπρόεδρο και τον προσωπάρχη στις 11.35 το πρωί. Ο πρόεδρος είχε καλή διάθεση και εκείνη τη χρονική στιγμή ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του. Θα παραμείνει στο Γουόλτερ Ριντ καθώς ολοκληρώνει τις υπόλοιπες εξετάσεις ρουτίνας”.

Η Κάμαλα Χάρις άσκησε τα καθήκοντα προέδρου από το γραφείο του αντιπροέδρου στη Δυτική Πτέρυγα και όχι από το Οβάλ Γραφείο. Στο μεταξύ, υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι παραγκωνίζεται από τη διοίκηση, αναφορές που ωστόσο ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι η Χάρις που είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος, έγραψε ιστορία κρατώντας έστω και 1 ώρα 25 λεπτά την προεδρική εξουσία στα χέρια της.

Πηγή/φωτό: Reuters

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση