HomeΚΡΗΤΗΠαγκόσμια Διάκριση: Παρέλαβαν για το λάδι τους, το Mario Solinas

Παγκόσμια Διάκριση: Παρέλαβαν για το λάδι τους, το Mario Solinas

Ηρθε στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πολύ σημαντική στιγμή για την εταιρεία Terra Creta και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, ήταν αυτή που καταγράφηκε χθες!

Συγκεκριμένα χθες είχαμε την επίσημη παραλαβή του κορυφαίου βραβείου στον κόσμο, στο χώρο του ελαιολάδου, του Mario Solinas. Μια παγκόσμια διάκριση, καθώς χάρη στην προσπάθεια και την επιμονή των δύο παραπάνω πλευρών, τους απονεμήθηκε αυτό το σπουδαίο βραβείο για το 2021. Ενα βραβείο όπου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια!

Για αυτή την μεγάλη επιτυχία μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Terra Creta,  ο κ. Φώτης Σουσαλής.

«Έγινε η επίσημη εκδήλωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας (International Olive Council) για την απονομή των βραβείων Mario Solinas, που είναι τα διεθνή βραβεία ποιότητας ελαιολάδου. Λόγω της πανδημίας η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά από τη Μαδρίτη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε το χρυσό βραβείο. Μια διάκριση η οποια έλειπε από την Ελλάδα, τα τελευταία 13 χρόνια.

Κατά την απονομή του βραβείου ευχαριστήσαμε το Δ.Σ. αλλά και την επιτροπή των κριτών για την ευκαιρία που μας έδωσαν να προωθήσουμε το ελαιόλαδο της Κρήτης και συγκεκριμένα της κορωνεικης ποικιλίας, που είναι μια ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την οποία οφείλουμε ολοι να την προωθήσουμε», σημειώνει ο κ. Σουσαλής.

Παράλληλα όπως τονιζει έγινε και αναφορά στην επιστημονική και σκληρή δουλειά που έχει γίνει σε ολα τα στάδια.

«Ξεκινώντας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, το ελαιοτριβείο μας με τους τεχνικούς και βέβαια το κομμάτι της προώθησης. Πέρα από την ποιότητα που ειναι διασφαλισμένη και – πλέον – βραβευμένη, μιλήσαμε και για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στο επίπεδο της βιώσιμης Ανάπτυξης και το πως θα πρέπει να προωθήσουμε το ελαιόλαδο, όχι μόνο ως κάτι το ποιοτικό, αλλά και ως κάτι πολύ υγιεινό που μπορεί να παράγεται με βιώσιμους τρόπους, έτσι ώστε να προσελκύει και ένα μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινο», καταλήγει ο Γενικός Διευθυντής της Terra Creta.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάκτηση αυτής της παγκόσμιας διάκρισης είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο και χθες ήταν η επίσημη βράβευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση