HomeΚΡΗΤΗΣύλλογος Εκπ/κών: «Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ… σε νέους αγώνες μας καλεί»

Σύλλογος Εκπ/κών: «Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ… σε νέους αγώνες μας καλεί»

Πορεία τιμής, μνήμης & διεκδίκησης στις 17 Νοεμβρίου - 18:00 πλ. Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πορεία τιμής, μνήμης & διεκδίκησης προγραμματίζουν για τις 17 Νοεμβρίου τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου Δομ. Θεοτοκόπουλος. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία, κάθε ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα, δολοφόνησε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών επί τρεις μέρες, τον Νοέμβρη του 1973, κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όρθωσαν το ανάστημά τους στη Χούντα, γράφοντας την αρχή του τέλους της, που επήλθε λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 1974, υπό το βάρος της τραγωδίας και της προδοσίας της Κύπρου. Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

 Σήμερα που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού,
 Σήμερα που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται,
 Σήμερα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταργεί μέσω των αντεργατικών νόμων που ψηφίζει, κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων, όπως το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις, φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία και θέλει να βάλει τη λειτουργία και τη δράση των συνδικάτων στον γύψο, ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επαναφέρει τον αυταρχισμό στην Παιδεία,
 Σήμερα που οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται, λόγω της μεγάλης ακρίβειας και της 10χρονης μνημονιακής λιτότητας,
 Σήμερα που το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση μειώνεται δραστικά και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα φαλκιδεύονται,
 Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι κατακτήσεις των εργατών σε Cosco και E-food, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και των δεκάδων κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», καλεί τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πορεία τιμής και μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:00 μμ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση