HomeΕΛΛΑΔΑΕισαγγελέας καλεί Π. Πολάκη… κατά λάθος μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη

Εισαγγελέας καλεί Π. Πολάκη… κατά λάθος μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη

Ο Μ. Φουρθιώτης μηνύει τον βουλευτή και ο εισαγγελέας τον καλεί σε “ανωμοτί κατάθεση” ερήμην της Βουλής. Υπόμνημα της Ο. Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής, επικοινωνία του Κ. Τασούλα με τον εισαγγελέα και διαβεβαίωση: Εγινε εκ παραδρομής, ανακλήθηκε ήδη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον Παύλο Πολάκη και ο εισαγγελέας κίνησε τις δικαστικές διαδικασίες παρακάμπτοντας τη Βουλή και την Συνταγματική υποχρέωση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Μετά την άμεση αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έστειλε αναφορά στον Άρειο Πάγο και υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας απέσυρε την κλήση στον κ. Πολάκη λέγοντας ότι εστάλη εκ παραδρομής.

Αυτή είναι, εν τάχει, η υπόθεση που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, καθώς καμία δικαστική διαδικασία δεν μπορεί να κινηθεί εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου εάν προηγουμένως δεν αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή και εάν δεν αρθεί η βουλευτική ασυλία του “κατηγορούμενου”.

Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, με ανάρτησή του στα social media (σ.σ. τη δεύτερη, διότι είχε προηγηθεί ανάρτηση με την οποία γνωστοποιούσε την εις βάρος του κίνηση) δεν αποδέχεται την εισαγγελική εξήγηση για την “εκ παραδρομής” κλήτευση.

Αντιθέτως, την ερμηνεύει ως “πρόβα του παρακράτους που στήνει η κυβέρνηση” και προειδοποιεί ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα.

Όπως γνωστοποίησε αρχικά, αργά τη νύχτα της Παρασκευής, ο κ. Πολάκης: “Με καλούν την Παρασκευη 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» για να δώσω ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα, λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση»”.

Στη συνέχεια, έθεσε το ερώτημα: “Ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα «Συνεργασία» και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως είχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;».

Υπόμνημα Γεροβασίλη στον Κ. Τασούλα
Την υπόθεση ανέλαβε να κλιμακώσει, θεσμικά, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Αρχικά, έστειλε αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα, ζητώντας να ενημερωθεί: Πρώτον, εάν είναι γνώστης αυτής της εξέλιξης και, δεύτερον, εάν έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία που να αφορά τον κ. Πολάκη.

Σε αυστηρό ύφος δε, η κ.Γεροβασίλη κάλεσε τον κ. Τασούλα να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης.

Ώστε “να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία”.

Κατόπιν αυτών, ο κ.Τασούλας ενημέρωσε την κ.Γεροβασίλη: πρώτον, ότι δεν έχει αποσταλεί καμία δικογραφία εις βάρος του κ.Πολάκη στη Βουλή. Δεύτερον, ότι σε επικοινωνία που είχε με τον εισαγγελέα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η κλήτευση στον βουλευτή έγινε εκ παραδρομής και ήδη έχει ανακληθεί.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση διαβεβαιώνει ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα καθώς δεν δέχεται ότι ένας εισαγγελέας αγνοεί το Σύνταγμα και παρακάμπτει “κατά λάθος” τη Βουλή, καλώντας απευθείας μέλος της σε «ανωμοτί κατάθεση”.

Πηγές της δε, επισημαίνουν με νόημα ότι το θρίλερ παίχτηκε μετά από μήνυση του κ.Φουρθιώτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση