HomeHL-9Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζελείου: Η επιδημία καλπάζει ξανά στη χώρα μας

Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζελείου: Η επιδημία καλπάζει ξανά στη χώρα μας

Η νέα ανάρτηση του Ανέστη Κιούλπαλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα αλλά και τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό αναφέρεται η νέα ανάρτηση του διευθυντή ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστη Κιούλπαλη.

Ο κ. Κιούλπαλης εξηγεί πως η επιχείρηση «ελευθερία» απέτυχε ενώ τόνισε πως εσφαλμένα πολλοί είχαν την αίσθηση ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του και θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα καθώς η «επιδημία καλπάζει ξανά στη χώρα μας».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Ανέστη Κιούλπαλη:

Όταν το καλοκαίρι είχα γράψει πως φοβόμουν ότι το φθινόπωρο θα γίνουμε Μπέργκαμο, πολλοί με θεώρησαν υπερβολικό.

Σήμερα ξεπεράσαμε τα 6000 κρούσματα/ημέρα και τους 16000 νεκρούς.

Όταν τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται, έχουμε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι θέμα κοινής λογικής. Οι εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου στην Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των ίδιων επαναλαμβανόμενων λαθών, όπως και η γενική εξαίρεση των ναών από κάθε μέτρο, όπως και η εσφαλμένη αίσθηση ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό μόνο με τα εμβόλια.

Η επιχείρηση «ελευθερία», η επικοινωνιακή και η όλη η διαχείρηση της επιδημίας απέτυχε.

Η επιδημία καλπάζει ξανά στην χώρα μας λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, της άρσης όλων των περιοριστικών μέτρων προστασίας παρά την αύξηση των κρουσμάτων και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων του ιού. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του και οι λειτουργοί του, γιατροί και νοσηλευτές έχουμε ξεπεράσει ήδη τα δικά μας όρια αντοχής μετά από σχεδόν δυο χρόνια πάλης με την πανδημία, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση.

Βρισκόμαστε πια μπροστά σε  μια υγειονομική εθνική κρίση και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Απαιτείται μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια. Η επίρριψη όλης της ευθύνης στους ανεμβολιαστους και ο διχασμός της κοινωνίας δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της γιατί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι υποχρέωση του κράτους κατά το Σύνταγμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση