HomeHL-TOPΤουρισμός έως και μέσα Νοεμβρίου για την Κρήτη – Ο Οκτώβριος έσπασε όλα τα… ρεκόρ

Τουρισμός έως και μέσα Νοεμβρίου για την Κρήτη – Ο Οκτώβριος έσπασε όλα τα… ρεκόρ

Τι λένε οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία καλή σεζόν, παρά τις δυσκολίες, φαίνεται πως έχει η Κρήτη καθώς η τουριστική κίνηση συνεχίζεται μέχρι και τα μέσα του Νοεμβρίου.

«Η τουριστική κίνηση συνεχίζεται. Τουλάχιστον μέχρι τις 10 Νοεμβρίου τα περισσότερα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά. Έχουμε κάποιες πτήσεις, όχι πολλές, που πάνε έως τα τέλη του Νοεμβρίου. Είναι ένα πρώτο βήμα για να επιμηκύνουμε τη σεζόν σε πρώτη φάση μέχρι και το Νοέμβριο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ο απολογισμός θα γίνει στα τέλη του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φέτος η τουριστική κίνηση φαίνεται να έπιασε το 60% του 2019.

«Αριθμητικά νομίζω ότι θα είμαστε στο αισιόδοξο σενάριο που φτάσουμε το 60% του 2019. Βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θριαμβολογούμε γιατί αν μας έλεγε κανείς τον Ιανουάριο του 2020, που δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, ότι το 2021 θα είχαμε πτώση στην τουριστική κίνηση της τάξεως του 40% θα ήταν καταστροφικό. Από την άλλη πλέον είμαστε σε ειδικές συνθήκες και βάσει αυτού θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για την επιστροφή στη κανονικότητα του τουρισμού. Θα φτάσουμε θεωρώ τα 2,5 εκατομμύρια επισκεπτών από τον τουρισμό», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Ν. Χαλκιαδάκης: Ο Οκτώβριος έσπασε όλα τα… ρεκόρ

Πολύ καλός φαίνεται πως ήταν ο Οκτώβριος ως προς την τουριστική κίνηση στην Κρήτη.

«Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία πήγαν πολύ καλά και ακόμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα βάσει του μήνα. Να φανταστείτε ότι ο Οκτώβριος πάει να κλείσει καλύτερα από το 2019», τόνισε σχετικά στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «είναι θετικό το γεγονός ότι το brand name της Κρήτης παραμένει ισχυρό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση