HomeΓΝΩΜΕΣΛευτέρης Αυγενακης: Ήρεμη Δύναμη

Λευτέρης Αυγενακης: Ήρεμη Δύναμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Αιμίλιου  Παττακού
Η μεγάλη νίκη του Βαγγέλη Καρκανακη με ποσοστό περίπου 60% των ψηφοφόρων (πάνω από 5.000 αριθμος ρεκόρ για τα εσωκομματικα της ΝΔ στο Ηράκλειο ) που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία , σήμανε την οριστική κυριαρχία του Λευτέρη Αυγενακη στα εσωκομματικά πράγματα της ΝΔ στο Ηράκλειο..
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος ούτε ο πιο αντικειμενικός αφού είμαι πολιτικός φίλος του Λευτέρη Αυγενακη , όμως θα προσπαθήσω να αναφέρω πάντα με την δική μου σκοπιά τον τρόπο που κατάφερε να κυριαρχήσει στα πολιτικά πράγματα του νομού.
Για όσους θυμούνται στο παρελθόν είχα γράψει ένα άρθρο που αναφερόταν στον τότε γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενακη με τίτλο…
ΕΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Τότε δεν ήταν λίγοι οι φίλοι μου που με είχαν κατηγορήσει για υπερβολικές φιλοφρονήσεις.
Τι είχα αναφέρει λοιπόν .
Είχα χαρακτηρίσει τον τότε γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή της ΝΔ , επίμονο , εργατικό , διπλωματικό και όπου χρειαζόταν συγκρουσιακό.
Είχε να αντιμετωπίσει έναν απαρχαιωμένο και γηρασμένο οργανισμό που ήταν τότε η ΝΔ οργανωτικά , που είχε έντονη ηττοπάθεια μετά από τις πολλές ήττες από τον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούσε με τους δικούς του αργούς ρυθμούς και χρειαζόταν ένα δυνατό ταρακουνημα για ένα νέο ξεκίνημα .
Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του γραμματέα από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη του έδωσε την ώθηση και το πράσινο φως για να αλλαχθούν όλα τα κακώς κείμενα με συνέπεια η κεντρική οργάνωση να συμβάλει τα μέγιστα στην αυτοδυναμία του κόμματος .
Ο ακούραστος γραμματέας ο οποίος είχε αλωνισει όλη την χώρα και μέσα μια μέρα κατάφερνε να βρίσκεται σε τρία διαφορετικά σημεία της επικράτειας χαρακτηρίστηκε όχι αδικα Super Puma.
Η εισαγωγή που έκανα είναι για να εξηγήσω ότι τα πράγματα έχουν μια σειρά και ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο ..
Ερχόμενοι στο σήμερα , ήδη το πρώτο γκολ με ποδοσφαιρικούς όρους για τον Λευτέρη Αυγενακη ήταν η επιλογή και η στήριξη ξανά του πετυχημένου προέδρου Βαγγέλη Καρκανακη ο οποίος είχε κερδίσει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Οποιοσδήποτε έτερος υποψήφιος θα ήταν δύσκολο να σταθεί εμπόδιο στον Β. Καρκανακη λόγω της συμβολής του στις εθνικές εκλογές και στη διαχείριση των θεμάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του Κορωνοιου.
Ο συνασπισμός δυνάμεων από τον έτερο υποψήφιο δεν ήταν ικανός να μπει εμπόδιο στην συμμαχία
Καρκανακη – Αυγενακη- Σενετακη..
Ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία Καρκανακη έπαιξε η στήριξη των δύο εκλεγμένων βουλευτών που περνούσε στο υποσυνείδητο των ψηφοφόρων ότι το κόμμα πήγαινε συντεταγμένα και ενωτικά και δεν παρουσίαζε το φαινόμενο της αντιπαλότητας και κόντρας μεταξύ των βουλευτών.
Το βασικότερο όπλο όμως για την επικράτηση του Β. Καρκανακη ήταν το υπερόπλο Λευτερης Αυγενακης που έθεσε τον εαυτό του και το γραφείο του στην υπηρεσία του προέδρου της ΝΟΔΕ.
Ως γνωστόν ο Λευτέρης έχει μαλώσει με την ήττα.
Ο υπουργός για όσους τον έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι απεχθάνεται την οκνηρία και την τεμπελιά , την μοιρολατρία , την προχειρότητα και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.
Η οργανωτικοτητα που αναφέραμε πιο πάνω σε συνδυασμό με την διάθεση για δουλειά, ο διαμοιρασμός αρμοδιοτήτων , το άρτια εκπαιδευμένο πολιτικό του γραφείο , με συνεργάτες εξειδικευμένους στο αντικείμενο τους , με τις υποχρεώσεις μοιρασμένες , ήταν η ασφαλής συνταγή επιτυχίας .
Ταυτόχρονα πιστώνεται στον υπουργό παρόλη την απουσία του λόγω των υπουργικών καθηκόντων του από τα τοπικά πράγματα , ότι δεν σταμάτησε ποτέ το πολύπλευρο ενδιαφέρον του για τα θέματα της Κρήτης και του Ηρακλείου.
Αυτό το ενδιαφέρον είχε μεταφραστεί με την εξαγγελία αθλητικών έργων σε όλες τις περιφέρειες του νομού , την άψογη συνεργασία με όλες τις δημοτικές αρχές για θέματα που αφορούσαν τους πολίτες , όπως επίσης είναι άξιο αναφοράς την συνεργασία με την ιδιαίτερα πετυχημένη διοίκηση του ΕΑΚΗ.
Στην πρόσφατη περίοδο με τους σεισμούς που έπληξαν την ενδοχώρα του νομού έδειξε το ανθρώπινο ενδιαφέρον του , όπως είχε κάνει πέρυσι με τις πλημμύρες στο Δήμο Χερσονήσου.
Στους πρόσφατους σεισμούς είχε πολλές επισκέψεις στην πληγείσα περιοχή και βρέθηκε σχεδόν σε κάθε επίσκεψη υπουργού ή υπηρεσιακού παράγοντα που ήταν αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν τους σεισμοπαθείς.
Έτσι με αυτά τα δεδομένα ο υπουργός και ο υποψήφιος που στήριζε είχε συγκριτικά πλεονεκτήματα για να επιτύχει την επανεκλογή του παρόλο που ο τοπικός τύπος , αρκετοί παράγοντες του δημοσίου βίου είχαν μιλήσει για ντέρμπι και μάχη ψήφο με ψήφο.
Αλήθεια βέβαια ότι αυτές οι προβλέψεις προέκυπταν από τις στηρίξεις απο πολιτικά γραφεία , υποψηφίους βουλευτές , αρκετά σοβαρά ονόματα του οικονομικού βίου και στελέχη με βαριά ιστορία στα τοπικά δρώμενα.
Όμως για αυτούς που ήξεραν και αυτούς που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία , όπως και για την δουλειά που είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα υπέρ του Καρκανακη.
Θέλοντας να κάνουμε μια σύνοψη θα αναφέρω τους λόγους που θεωρώ ότι ο Λευτέρης Αυγενακης θα είναι για πολλά χρόνια ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο νομό Ηρακλείου.
Ο Αυγενακης λοιπόν είναι
Εργατικός – οργανωτικός
Επίμονος – παντού παρών
Διορατικός -δοκιμασμενος.
Συγκροτημένος πολιτικά που έμαθε από τις αστοχίες του και τα λάθη του.
Αποφεύγει τις μπανοφλουδες.
Έμπειρος με πολλές παραστάσεις από το κόμμα και την κυβέρνηση.
Διπλωματικος και με διεθνείς σχέσεις που απέκτησε από την υπουργική του θητεία και σχέσεις με πολλούς παράγοντες του εξωτερικού.
Με νέες ιδέες και εμπιστοσύνη στους νέους με όραμα για το νομό
Ακούει και αναγνωρίζει τις αξίες και τιμά τους φίλους του.
Είναι προσιτός και κάνει εύκολα φίλους.
Έχει ξεκινήσει από χαμηλά και δεν του χαρίστηκε τίποτα.
Αυτοδημιούργητος
Αυστηρός αλλά δίκαιος.
Έχοντας λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικά και τη θέληση να προσφέρει στην κοινωνία είναι σίγουρο ότι όποιες πολιτικές μάχες πρόκειται να δώσει θα τις κερδίσει και δύσκολα θα χάσει την πρωτοκαθεδρία την οποία θα χάσει μόνο αν αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Μοναδικός μεγάλος , δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος στόχος για τον υπουργό είναι πλέον η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου κεφαλοποιωντας τις προσπάθειες του αλλά και τις επιτυχίες του πρωθυπουργού και τη διείσδυση στα περισσότερα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας.
Τα βουνά φαίνονται σωπατα για τον Λευτέρη και η κατάκτηση καινούργιων κορυφών ζήτημα χρόνου.
ΥΓ
Πέρα από την νίκη του Βαγγέλη Καρκανακη και την συμβολή Αυγενακη θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στον Στράτο Μαγκουσακη για τον έντιμο και δίκαιο αγώνα του , που υπηρέτησε με σεβασμό τις αρχές του κόμματος μας συμβάλλοντας και ο ίδιος με τους υποψηφίους του στην επικράτηση παρά τον έντονο ανταγωνισμό ενός γιορταστικου κλίματος.

Ευχή όλων το ενωτικό κλίμα και η διάθεση προσφοράς στο κόμμα να συνεχιστεί για το καλό των ΝΔκρατων και της παράταξης.

Αιμίλιος Παττακός

Διαφήμιση
Διαφήμιση