HomeHL-9Νέο «λουκέτο» σε καφενείο για ανεμβολίαστο πελάτη

Νέο «λουκέτο» σε καφενείο για ανεμβολίαστο πελάτη

Τι έδειξαν οι έλεγχοι των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο «λουκέτο» μπήκε σε καφενείο εξαιτίας ανεμβολίαστου πελάτη στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 2.585 συνολικά ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντόπισαν ένα καφενείο στο Ηράκλειο που σέρβιρε εντός του καταστήματος έναν ανεμβολίαστο άνδρα. Το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθεί στον ιδιοκτήτη πρόστιμο ύψος 2.000 ευρώ και να αναστείλει την λειτουργία της επιχείρησης για επτά ημέρες. Παράλληλα, ο ανεμβολίαστος πελάτης θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο.

Τα υπόλοιπα πρόστιμα

Την ίδια ώρα, οι αρχές εντόπισαν 17 άτομα που δεν φορούσαν μάσκα με αποτέλεσμα να πληρώσουν 300 ευρώ ο κάθε ένας.

Πρόκειται για: 6 πρόστιμα στα Χανιά (4 σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έναν σε υπάλληλο μίνι μάρκετ και ένα σε πελάτη κομμωτηρίου), 2 πρόστιμα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 8 στο Ηράκλειο (σε έναν πολίτη σε δημόσια υπηρεσία, 4 εργαζόμενους υγειονομικών καταστημάτων, 3 πολίτες σε κατάστημα ΟΠΑΠ) και 4 στο Λασίθι (έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και τρεις επιβάτες ΙΧΦ).

Τέλος, κόπηκαν δύο πρόστιμα σε επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο επειδή δεν είχαν αναρτήσει την ταμπέλα με τον επιτρεπόμενο όριο πελατών εντός των καταστημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση