HomeHL-9Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου

Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου

Στην Σητεία αύριο ο Πλακιωτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Σητείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοψίες από
ειδικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στην περιοχή με εξαίρεση την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο καθώς επίσης και κατολισθήσεις στο εθνικά και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στο cretapost, τα συνεργεία ήδη εργάζονται πυρετωδώς για την απομάκρυνση των βράχων και καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν και πάλι οι δρόμοι σε κυκλοφορία.

Στην περιοχή θα βρεθεί την Τετάρτη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκης, ο οποίος μαζί με το κλιμάκιο των μηχανικών θα επισκεφθεί κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας με ανακοίνωση του καλεί τους επιχειρηματίες για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί συνάδελφοι μετά τον μεγάλο σεισμό πού δέχθηκε η περιοχή μας της κλίμακας 6.3 κρίνουμε σκόπιμο για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά το απόγευμα (όσοι φυσικά θέλουν)».

Κλειστά τα σχολεία και στην Ιεράπετρα

«Ύστερα από τον σημερινό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην περιοχή μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ιεράπετρας, μετά και από συνάντηση που είχα με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αύριο, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.
Εφιστώ την προσοχή στους πολίτες τους οποίους και καλώ ιδιαίτερα για το προσεχές διάστημα να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση