HomeHL-9Και απόπειρα ανθρωποκτονίας στους «7» για την επίθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Και απόπειρα ανθρωποκτονίας στους «7» για την επίθεση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συμπληρωματική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας βρίσκονται πλέον οι επτά προφυλακισμένοι νεαροί για την άγρια επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, συμπληρωματική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι το κατηγορητήριο καθίσταται ακόμα πιο βαρύ.

Οι αρχικές διώξεις σε βάρος των «7», οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι στα τέλη Αυγούστου, αφορούσαν μεταξύ άλλων τις εξής κατηγορίες: ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπων-παθόντων, των
οποίων η επιλογή έγινε λόγω των χαρακτηριστικών της εθνικής καταγωγής τους, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά
ξένης ιδιοκτησίας, άσκοποι πυροβολισμοί.

Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι καλούνται εκ νέου ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Λασιθίου προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική απολογία.

Οι ίδιοι πάντως οι κατηγορούμενοι φέρεται να κινήθηκαν στην ίδια γραμμή που τήρησαν στις αρχικές απολογίες τους, εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι αφενός δεν τους λήστεψαν, αφετέρου η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη όπως παρουσιάζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση