HomeHL1-WorldΤο Πεντάγωνο «καρφώνει» τον Μπάιντεν για το Αφγανιστάν

Το Πεντάγωνο «καρφώνει» τον Μπάιντεν για το Αφγανιστάν

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν σημαδεύτηκε από έντονη κριτική στη διακυβέρνηση Μπάιντεν, με τη Βουλή να εξετάζει το θέμα σε ειδική επιτροπή. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου στις καταθέσεις τους αφήνουν αιχμές στον Αμερικανό πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ κατέθεσαν την Τρίτη στη Γερουσία, σε μια διαδικασία που προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις, με τους δύο αξιωματούχους να αμφισβητούν ανοιχτά τον Μπάιντεν.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Οι δύο αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ertnews.gr, είπαν ότι στις αρχές του έτους όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέταζε τα σενάρια της επόμενης ημέρας για το Αφγανιστάν, τον συμβούλεψαν να διατηρήσει τους 2.500 στρατιώτες. Ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι δεν θυμάται να έλαβε καμία τέτοια εντολή.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε μια επιχείρηση διάσωσης της αξιοπιστίας του Προέδρου είπε ότι είχε λάβει πολλές και διαφορετικές συμβουλές, όμως δεν τέθηκε ποτέ θέμα διατήρησης των 2.500 στρατιωτών και μόνο αλλά σημαντικής ενίσχυσής τους, καθώς η κατάσταση θα κλιμακωνόταν επικίνδυνα αν η Ουάσιγκτον αθετούσε τη συμφωνία αποχώρησης που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση